ροή ειδήσεων

«Σκεπάζουν» το Καστελόριζο με νέα Navtex οι Τούρκοι



Μια ημέρα μετά την πρόκληση της Τουρκικής Αεροπορίας με την προσπάθεια παρενόχλησης της επίσκεψης της υφυπουργού Άμυνας κ.Κόλλια Τσαρουχά και του ΑΓΕΣ στο Καστελόριζο και στην Ρω, η Τουρκία επανέρχεται και προκαλεί και πάλι στο Καστελόριζο.

Με την NAVTEX 0908/18 η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι ανακοινώνει την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης στις 19 Σεπτεμβρίου σε περιοχή η οποία επικαλύπτει όλο το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και της Ρω. Η τουρκική άσκηση επικαλύπτει φυσικά την ελληνική περιοχή ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση αλλά και ελληνικά χωρικά ύδατα και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.


Η Τουρκική NAVTEX πάντως σπεύδει να δηλώσει ότι η άσκηση θα διεξαχθεί εκτός «ξένων χωρικών υδάτων». Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου η Τουρκία έχει δεσμεύσει επίσης μεγάλη περιοχή (NAVTEX 0902/18) και στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ,ενώ συγχρόνως ενεργοποίησε το πεδίο βολής που αυθαίρετα έχει δεσμεύσει για όλο τον χρόνο, στο μέσο του Αιγαίου μεταξύ Χίου, Αη Στράτη και Σκύρου για ασκήσεις με πυρά από τις 24-27 Σεπτεμβρίου και 30-31 Οκτωβρίου.

Τέτοιες ασκήσεις στέλνουν το μήνυμα αμφισβήτησης των ζωνών αρμοδιότητας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και προκαλούν διαρκώς εντάσεις σε θάλασσα και αέρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *