ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 8 Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών»



Με συνδιοργανωτή το Δήμο Ρόδου και με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τοπικών φορέων και εθελοντικών ομάδων, πραγματοποιείται από 9 έως 13 Οκτωβρίου, στη Ρόδο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 8 Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Η δράση έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης καταστροφών και μαζικών συμβάντων και τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών υγείας, με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας.

Για πέντε ημέρες, δέκα οκτώ (18) ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής, από δώδεκα (12) χώρες από όλο τον κόσμο, περισσότεροι από διακόσιοι (200) εκπαιδευόμενοι, φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις προσομοίωσης μαζικών συμβάντων στο Νοσοκομείο, το Λιμάνι, τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, την Λίνδο και την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των ασκήσεων, αλλά και την εμπειρία συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτών σε τέτοιες δράσεις, η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου θα συνεργαστεί με τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Λυκείων α) Σορωνής 31 μαθητές Β τάξης, ως ηθοποιοί στην άσκηση εκκένωσης της κοιλάδας των Πεταλούδων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11.10.2018 από τις 09:00 έως τις 13:00. β) 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου με ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης, ως ομάδα υποστήριξης για τις ανάγκες του μακιγιάζ των ηθοποιών στην παραπάνω άσκηση.

Ο Δήμος Ρόδου, μέσω του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας θα έχει συντονιστικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της άσκησης. Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες θα τηρηθούν αυστηρά όσα προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διασφάλιση δεδομένων και την προστασία των συμμετεχόντων.


Αναλυτικά οι συμμετέχοντες στο 8ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών»


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή.


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών» με ακαδημαϊκά υπεύθυνο και διευθυντή τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα.


Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία με επικεφαλής τον Καθ. Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το συνέδριο συνδιοργανώνει ο Δήμος Ρόδου η ΠΝΑΙ και το ΚΕΚ Γεννηματάς, ενώ υπάρχει και η ενεργός συμμετοχή πλήθους φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων.

rodosreport.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *