ροή ειδήσεων

8.500 προσλήψεις στους δήμους τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Χαρίτσης



Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στον ρ/σ 24/7 και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση για το 2018 ύψους 2 δισ. ευρώ για τους δήμους το 2018 και «σημαντικά έργα» και 8.500 προσλήψεις τον Δεκέμβριο στους δήμους και 3.000 νέες προσλήψεις στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.


Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δήμων και τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν σε αυτούς 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Όπως υποστήριξε, στον αντίποδα βρίσκεται η ΝΔ, που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 (προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων), καθώς «ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα».

Για τις επόμενες προσλήψεις ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε «Ενα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση είναι η υποστελέχωση. Το σύστημα είναι στα όριά του από την καθαριότητα μέχρι την υλοποίηση έργων υποδομής. Για εμάς αυτό είναι προτεραιότητα. Ερχονται οι ίδιοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδίκησης, παρουσιάζουν τις ανάγκες τους και εμείς προσπαθούμε να τις καλύψουμε. Τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν στους δήμους 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι. Εχουν συνυπολογιστεί στους κανόνες προσλήψεων/αποχωρήσεων. Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 αντί 1 προς 1 που πετύχαμε εμείς. Εμείς λέμε ότι οι δήμοι πρέπει να διευκολυνθούν και να έχουν το προσωπικό που χρειάζονται. Η ΝΔ ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα».

Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι τόνισε «Είναι η πιο εμβληματική περίπτωση για το τι συνέβη στο χώρο των συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια. Ενα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο έχει μεγάλα οφέλη για την κοινωνία και λειτουργούσε με συμβάσεις. Προχωράμε σε 3.000 νέες προσλήψεις.Τις επόμενες μέρες, μέσα στον Νοέμβριο, θα καταθέσουμε στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση. Επιτέλους δίνεται μια μόνιμη λύση. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τη ζωή τους σ αυτό το πρόγραμμα. Θα πριμοδοτηθούν με μόρια για να μπορέσουν να παραμείνουν στη δουλειά τους με μόνιμες θέσεις. Προχωράμε σε αντίστοιχες προσλήψεις στην ειδική αγωγή και στα νοσοκομεία, υπάρχει ένα πλέγμα παρεμβάσεων ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το πέρασμα στη μεταμνημονιακή περίοδο να έχει απτό περιεχόμενο».

Για τις συμβάσεις δημοσίου ανέφερε «Το Σύνταγμα απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη διαρκή ανανέωσή τους. Η λύση είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πριμοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρον το καθεστώς ομηρείας».

Για το σπάσιμο των δήμων τόνισε «Το χωροταξικό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόχειες παρεμβάσεις προεκλογικά. Θα αντιμετωπίσουμε κάποιες εξώφθαλμες περιπτώσεις, όπως Λέσβος Χίος Ρόδος Κέρκυρα Κεφαλονιά. Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση που θα απαντάει στις νέες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τα όρια σε όλους τους δήμους».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *