ροή ειδήσεων

Ο Χολαργός έγραψε ιστορία… “βουλιάζοντας” τους Ρόδιους!



Ο Χολαργός έγραψε ιστορία, αφού κέρδισε στην έδρα του τον Κολοσσό Ρόδου με 74-59 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Basket League!


Της Eurohoops Team/info@eurohoops.net

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν ντέρμπι, σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του, όμως συνεχώς οι παίκτες οτυ Αρη Λυκογιάννη διατηρούσαν ένα -έστω- μικρό προβάδισμα.

Στο φινάλε χάρη στην αμυντική τους λειτουργία, “λύγισα” τον Κολοσσό και πήραν το “ιστορικό” ροζ φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους Ροδίτες, που και στην δεύτερη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα.




Πλέον οι δύο ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, με τον Χολαργό να αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στο Περιστέρι (20/10) και τον Κολοσσό να φιλοξενεί την Κύμη (20/10) στην Ρόδο.

Το παιχνίδι

Ντέρμπι και μικρό προβάδισμα γηπεδούχων

Παρά το αρχικό 0-4 του Κολοσσού (στο 2′), οι παίκτες του Αρη Λυκογιάννη αντέδρασαν και με 9-0 σερί γύρισαν το ματς, και προηγήθηκαν με 9-4 (στο 5′). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους με 13-10 (στο 8′) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 19-19.



Στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Χολαργός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και με γρήγορο σερί 8-1, προηγήθηκε για πρώτη φορά με +7 (27-20 στο 14′) στο παιχνίδι, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα. Οι Ροδίτες, όμως και πάλι αντέδρασαν με σερί 10-3, φέρνοντας “τούμπα” το ματς (30-29 στο 17′). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με επιμέρους σκορ 8-3 αυτή την φορά, από πλευράς Χολαργού και σκορ 37-33.

Στο τέλος… μίλησε η έδρα και γράφτηκε “ιστορία”!

Το δεύτερο ημίχρονο στον Χολαργό, ξεκίνησε με τον αγώνα να είναι ένα σκληρό ντέρμπι και τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα πολύ μικρό προβάδισμα με 46-44 (στο 24′). Το ματς παρέμενε κλειστό, ενώ ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με τον Χολαργό να είναι μπροστά με 54-51 (στο 28′) και η τρίτη περίοδος έληξε με 56-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι, ο Χολαργός είχε ένα σαφές προβάδισμα για την νίκη, όντας μπροστά στο σκορ με 60-52 (στο 34′), αφήνοντας χωρίς πόντο τον Κολοσσό για περίπου 4 λεπτά.

Τρία περίπου λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, ο Χολαργός ήταν “αγκαλιά” με την νίκη, έχοντας διψήφια υπέρ του διαφορά, για πρώτη φορά στον αγώνα (64-54). Στο φινάλε, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα “πάλεψαν” για την ανατροπή (66-56 στο 38′), αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα από τον Χολαργό του κόουτς Λυκογιάννη με 74-59.

Που κρίθηκε: Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, άφησαν για 4 λεπτά χωρίς καλάθι τον Κολοσσό Ρόδου και αυτόματα, πήραν ένα προβάδισμα “ασφαλείας” με 8 πόντους, το οποίο και τελικά τους χάρισε την νίκη.

Παίκτης-κλειδί: Ο Αγκεμπελέσε ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 37-33, 56-52, 74-59

Τα στατιστικά του Χολαργού:



Τα στατιστικά του Κολοσσού:



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *