ροή ειδήσεων

Η απολογία που «έκαψε» τον Γιάννο



Η απολογία ενός φίλου του Γιάννου Παπαντωνίου, πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα, φέρεται να είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό έπαιξε ρόλο στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Ο κατηγορούμενος, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ, στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες από την «Καθημερινή», περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά από τον πρώην υπουργό περί τα 2,4 εκ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι του Παπαντωνίου στην Κηφισιά, χωρίς να έχει υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Άλλωστε, όπως καταθέτει, γνώριζε τον Γιάννο Παπαντωνίου ως ένα σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει στην απολογία του ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου, κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και από εκεί τμηματικά σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα στους οποίους συνδικαιούχος ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Απολογούμενος, ο φίλος του Γ. Παπαντωνίου δεν καταθέτει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες, ο οποίος και έχει αποβιώσει, για τον οποίο οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Γ. Παπαντωνίου, θεωρούν πρόσωπο κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.

Πάντως, η ανάκριση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σύντομα σε απολογία και άλλα πρόσωπα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *