ροή ειδήσεων

«Η Ρόδος για τη Ζωή» συνεχίζει την εντυπωσιακή της δραστηριότητα



Η ευαισθησία μιας ομάδας Ροδιτών να ενεργοποιήσουν την κοινωνία στη μάχη κατά του καρκίνου έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώσει γύρω της χιλιάδες κατοίκους του νησιού, κάθε ηλικίας, οι οποίοι κάθε χρόνο συμμετέχουν στην εκδήλωση που οργανώνεται και τα έσοδα της οποίας διατίθενται για αγορά ειδικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο της Ρόδου.


Πρόκειται για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) « Η Ρόδος για τη Ζωή» που έχει καταφέρει εδώ και 9 χρόνια να συμμετέχουν στην εκδήλωση της χιλιάδες Ροδίτες με ρεκόρ συμμετοχής κάθε χρόνο.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην πλατεία Δημαρχείου με ομοιόμορφα μπλουζάκια τα οποία αγοράζουν τόσο την ημέρα της εκδήλωσης όσο και τις προηγούμενες μέρες (από την πώλησή τους προκύπτουν τα έσοδα της εκδήλωσης) και συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου γύρω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος για ένατη χρονιά στις 4 Νοεμβρίου και στοχεύει στη συνέχιση της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Ρόδου με την αγορά τριών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά την περσινή πρώτη απόπειρα της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου - που κατάφερε μάλιστα να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής και να συλλέξει το ποσό των 45.000 ευρώ συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάγνωση του καρκίνου, πραγματοποιώντας βιοψίες - σκοπεύει να συνεχίσει και τη φετινή χρονιά την εξαιρετική αυτή προσπάθεια.

Η εκδήλωση, στην οποία κάθε χρόνο η συμμετοχή του κόσμου σπάει κάθε ρεκόρ, φέτος ανεβάζει και άλλο τον πήχη, ενώ το ραντεβού έχει δοθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, με εκκίνηση όπως κάθε χρόνο την πλατεία δημαρχείου, ενώ το χρώμα της φετινής μπλούζας θα είναι το μπλε.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια στη εκδήλωση θα συμμετάσχουν αρκετοί εθελοντές, αρκετοί από τους οποίους ήδη βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης πουλώντας τα μπλουζάκια.

«Πιστοί στη δέσμευση μας και την υπόσχεση που δώσαμε την προηγούμενη χρονιά στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας, συνεχίζουμε και φέτος την αναβάθμιση του με την αγορά τριών νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. Με την εφετινή προσπάθεια και αγώνα όλων μας για τον σκοπό αυτό και με τα ήδη αποκτηθέντα τρία μηχανήματα από την προηγούμενη χρονιά, το παθολογοανατομικό εργαστήριο από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού θα είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια στον αγώνα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με αποτέλεσμα την εφαρμογή της κατάλληλης και ενδεικνυόμενης θεραπείας βάση των εργαστηριακών ευρημάτων των εξετάσεων βιοψίας των ιστών» αναφέρει σε ανακοίνωση της «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Φέτος λοιπόν, μετά από πρόταση του επιστημονικού προσωπικού του παθολογοανατομικού εργαστηρίου και της διοίκησης του νοσοκομείου Ρόδου, η ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή» αποφάσισε την αγορά των παρακάτω μηχανημάτων:

1) Μηχάνημα λήψης ταχείων βιοψιών-Κρυοτόμος.

Ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα μηχανήματα. Εάν γίνεται χειρουργείο και ο γιατρός δει στον ασθενή κάτι ύποπτο, το αφαιρεί και ο παθολογοανατόμος εκτελεί άμεσα ταχεία βιοψία ενώ ο ασθενής είναι ακόμα στο χειρουργείο και έτσι μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κακοήθεια εντός λίγης ώρας.

2) Μηχάνημα ιστοχημικών χρώσεων.

Ένα βασικό μηχάνημα καθώς εκεί βάφονται οι ιστοί με διάφορες ιστοχημικές χρώσεις έτσι ώστε να εξεταστούν από τον παθολογοανατόμο στο μικροσκόπιο.

3) Αυτόματος μικροτόμος.

Το μηχάνημα στο οποίο κόβονται τα δείγματα έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε πλακίδια για να βαφτούν και να εξεταστούν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας του εργαστηρίου καθιστούν απαραίτητη την αγορά ενός μικροτόμου με αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 41.292 ευρώ.

Οι προηγούμενες δωρεές

Τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν την αγορά επτά μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους γυναικολόγους του νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέος εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα, ένας ειδικός υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την αναβάθμιση του ακτινολογικού συστήματος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και πέρσι την αγορά και αναβάθμιση μηχανημάτων με σκοπό την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *