ροή ειδήσεων

Πως να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα



Ένας χρήσιμος ταξιδιωτικός οδηγός εν όψει εορτών


Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την περίοδο των Χριστουγέννων, θα θέλετε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Πλέον έχετε στη διάθεσή σας έναν χρήσιμο ταξιδιωτικό οδηγό για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, η Skyscanner, η μηχανή ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων που χρησιμοποιούν κάθε μήνα περισσότεροι από 60 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα έναν ταξιδιωτικό οδηγό για το ελληνικό κοινό. Βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε μπορείτε να εντοπίσετε πότε θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για κάθε προορισμό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων και ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού

Ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για πτήσεις εντός Ελλάδας για την εβδομάδα των Χριστουγέννων μια και η έκπτωση αγγίζει το -29% με μέση τιμή τα 109 ευρώ. Ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με μέση τιμή τα 127 ευρώ και τα αεροπορικά να είναι φθηνότερα κατά -17%. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μείωση τιμής κατά -10% με μέση τιμή τα 139 ευρώ, ενώ ο Νοέμβριος πέφτει μόλις στο -1% έκπτωση και τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 153 ευρώ. Τον Δεκέμβριο οι τιμές αυξάνονται κατά +20% και η μέση τιμή ανεβαίνει στα 185 ευρώ.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού

Για πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος και όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς. Τον Αύγουστο οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ, ενώ το Σεπτέμβριο η μείωση φτάνει το -16% και μέση τιμή τα 270 ευρώ. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μόλις -5% μείωση στην τιμή, ενώ ο Νοέμβριος δεν ενδείκνυται μιας και τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ήδη ανέβει σε μια μέση τιμή 359 ευρώ και οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση κατά +12%. Ο Δεκέμβριος είναι «τσουχτερός» μήνας, με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 406 ευρώ κατά μέσο όρο και όλες οι τιμές να παρουσιάζουν αύξηση κατά +26%.

Ποια είναι η φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού

Αν προνοήσετε και κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια 16 εβδομάδες πριν από την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα εξοικονομήσετε -36% στην τιμή. Έως και εφτά εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα μπορείτε να εξασφαλίσετε -10% μείωση στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ όσο πλησιάζουμε στην γιορτινή εβδομάδα, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά. Έτσι δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα βρείτε τα αεροπορικά εισιτήρια αυξημένα κατά +17% και μόλις μία εβδομάδα πριν τις γιορτές η αύξηση στις τιμές ανέρχεται στα +23%. Την ίδια την εβδομάδα των Χριστουγέννων οι τιμές στις πτήσεις του εσωτερικού είναι αυξημένες κατά +53%.

Ποια είναι η φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού
Ανάλογα διαμορφώνονται και οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για τους διεθνείς προορισμούς. Ωστόσο, η καλύτερη εβδομάδα είναι η 14η πριν τα Χριστούγεννα και όχι νωρίτερα με μείωση τιμής που φθάνει το -17%, ενώ 8 εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα θα πετύχετε μόλις -2% έκπτωση. Μια εβδομάδα πριν την εορταστική εβδομάδα θα πληρώσετε έως και +32% επιπλέον, ενώ την εβδομάδα των Χριστουγέννων προετοιμαστείτε για ένα επιπλέον +38% στην τιμή του εισιτηρίου σας.

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα κι εξωτερικό για τα Χριστούγεννα
Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα Χριστούγεννα για ταξιδιώτες που κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα είναι:

1. Αθήνα
2. Θεσσαλονίκη
3. Κρήτη
4. Κέρκυρα
5. Ρόδος
6. Σαντορίνη
7. Κως
8. Αλεξανδρούπολη
9. Μυτιλήνη
10. Χίος

Αντίστοιχα οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού για τα Χριστούγεννα είναι:

1. Λονδίνο
2. Νέα Υόρκη
3. Ρώμη
4. Αμστερνταμ
5. Βιέννη
6. Παρίσι
7. Πράγα
8. Μόναχο
9. Βερολίνο
10. Στοκχόλμη

Ποιοι είναι οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα
1. Μπάντεν, Γερμανία
2. Σόφια, Βουλγαρία
3. Κίεβο, Ουκρανία
4. Λούγκα, Μάλτα
5. Αίντχόβεν, Ολλανδία
6. Βερολίνο, Γερμανία
7. Νάπολι, Ιταλία
8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
9. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
10. Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ποια μέρα είναι φθηνότερα να ταξιδέψετε για τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα

Η φθηνότερη μέρα για να ταξιδέψει κάποιος από την Ελλάδα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων. Αντίθετα, οι πιο ακριβές πτήσεις πραγματοποιούνται περίπου μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή από 16-17 Δεκέμβρη, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις είναι αυτές που γίνονται Παραμονή Χριστουγέννων, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Παραδόξως, οι Έλληνες φαίνεται να αναζητούν περισσότερο πτήσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα μετά οπότε και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αύξηση αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων.

Ποια είναι η φθηνότερη περίοδος για να ταξιδέψετε σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ

Για τη Γερμανία, ο μέσος όρος τιμής στα αεροπορικά εισιτήρια διαμορφώνεται στα 147 ευρώ. Οι φθηνότεροι μήνες για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Γερμανία φαίνεται να είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και έως τα μέσα Νοεμβρίου. Για την Ιταλία, οι φθηνότεροι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και η δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου. Για το Ηνωμένο Βασίλειο οι φθηνότερες περίοδοι είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Για τις ΗΠΑ, φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να βρείτε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αλλά και μέσα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *