ροή ειδήσεων

Η Μεσόνησος πάει Ρόδο



Του Άλκη Φαρμάκη* 

 Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε ως ΠΑΔΟΠ το Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου Μεσόνησος, με θέμα Αιγαίο: Το Αρχιπέλαγος της Ειρήνης, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, από 5 έως...


Του Άλκη Φαρμάκη*



Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε ως ΠΑΔΟΠ το Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου Μεσόνησος,με θέμα Αιγαίο: Το Αρχιπέλαγος της Ειρήνης, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για νέο γεωγραφικό προορισμό του ετήσιου Συμποσίου, που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί διαδοχικά στη Σαντορίνη, τη Μυτιλήνη, τα Χανιά και την Ερμούπολη της Σύρου. Ψυχή του Κέντρου Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού Μεσόνησος είναι η πρόεδρός του Ελισάβετ Γράψα, ειδική σε ζητήματα πολιτισμού και τουρισμού, πρώην δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και άτομο ανοιχτών οριζόντων.

Το Συμπόσιο της Ρόδου αρχίζει επισήμως σήμερα Παρασκευή και ώρα 19.00, στο Κατάλυμα Ισπανία της Παλαιάς Πόλης, και θα συνεχιστεί Σάββατο και Κυριακή στον ίδιο χώρο. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η πρώτη ενότητα με θέμα τη γεωπολιτική, με τη συμμετοχή ως εισηγητών των βουλευτών Δημήτρη Κρεμαστινού (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) και Σπύρου Δανέλλη (Ποτάμι), καθώς και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στην ίδια ενότητα ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα Η διπλωματία των πολιτών στις ελληνοτουρκικές σχέσειςκαι αντίστοιχη, ο Τούρκος ακτιβιστής Μπουλέντ Τάνικ, πρόεδρος της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο. Ακολουθούν οι θεματικές ενότητες «Αιγαίο περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», «Γεωλογική και περιβαλλοντική εξέλιξη», καθώς και «Πολιτιστική εξέλιξη», με συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, όπως ο Χρήστος Ζερεφός, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γρηγόρης Τσάλτας κ.ά.

Εννοείται ότι δεν θα απουσιάσουν οι αναφορές στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές των τελευταίων χρόνων, τις οποίες οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις δυσκολίες και τα μεγάλα προβλήματα, αποσπώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό για την αλληλέγγυα στάση τους, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές και πολιτισμικές αξίες που άνθησαν διαχρονικά στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου.

Το ΠΑΔΟΠ προσέρχεται στο Συμπόσιο της Ρόδου με τη θέση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον διάλογο και τη συνεργασία στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με δεδομένες τις αλληλεξαρτήσεις (οικονομικές και περιβαλλοντικές) μεταξύ των χωρών, αλλά και τους αγώνες υπέρ της ειρήνης και φιλίας των δύο λαών.



* Ο Άλκης Φαρμάκης είναι μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος Επικοινωνίας του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *