ροή ειδήσεων

Το νοσοκομείο της Ρόδου αρνήθηκε υγειονομικό υλικό σε ανασφάλιστη διαβητική

Δεν της χορηγεί ταινίες μέτρησης σακχάρου



Το νοσοκομείο της Ρόδου αρνήθηκε να χορηγήσει αναλώσιμο υγειονομικό υλικό σε ανασφάλιστη γυναίκα η οποία πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Η καταγγελία, γνωστοποιήθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και ακολούθως ενημερώθηκε με επιστολή και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ν.Ι.Μ. είναι ανασφάλιστη από το Μάρτιο του 2018. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δικαιούνται, όπως και οι ασφαλισμένοι, όσα ορίζονται στο άρθρο 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), η χορήγηση των οποίων πραγματοποιείται από τα νοσοκομεία.

Αρχικά και μετά την άρνηση του νοσοκομείου για τη χορήγηση του απαραίτητου αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, η κ. Μ. απευθύνθηκε στο Τμήμα Παροχών Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου, το οποίο μετά από επικοινωνία με το νοσοκομείο Ρόδου αναφέρει ως αιτία της μη χορήγησης του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού τη μη προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών που ζητήθηκαν να καταθέσει η κ. Μ. στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, κατόπιν αίτησής της στο νοσοκομείο Ρόδου και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δέχεται το αίτημά της για χορήγηση βελονών και σκαριφιστήρων ως αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, όχι όμως και των ταινιών μέτρησης σακχάρου, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως «Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό». Μάλιστα, η χορήγηση των ανωτέρω δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες!


Στο εν λόγω μάλιστα έγγραφο, το νοσοκομείο Ρόδου αποδέχεται ότι η κ. Μ. εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4368/2016 περί ανασφαλίστων. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται μεμονωμένα από το νοσοκομείο Ρόδου οι ταινίες μέτρησης σακχάρου ως «Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», ενώ αφορά αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και για ποιο λόγο η χορήγηση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, όταν στις νομοθετικές διατάξεις δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός», επισημαίνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας.


Και συνεχίζει απευθυνόμενη στους δύο υπουργούς:«Οι ανωτέρω νομοθετικές διατάξεις στοιχειοθετήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη ότι άτομα που έχουν μείνει ανασφάλιστα και πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, χρήζουν μέριμνας από την Πολιτεία στο επίπεδο χορήγησης όλων εκείνων των φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της χρόνιας πάθησής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε προβλήματα με τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας με σακχαρώδη διαβήτη, κάτι που και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις μας, αλλά και μέσω επιστολών σάς έχουμε ενημερώσει».

farmakeutikoskosmos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/10/18 16:17

    Αν ηταν καποιος λαθρομεναναστης σιγουρα θα του τα εδεινα δωρεα....ξεφτιλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/18 02:09

    Λάθος εντυπώσεις δίνει ο τίτλος του άρθρου. Δεν φταίει το Νοσοκομείο αλλά ο νόμος του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/10/18 12:40

    ο νομος μια χαρα τα λεει,κ το νοσοκομειο αρνητε να χορηγησει ακομη κ τα χαπια.``να πατε στο ΙΚΑ``λενε.ντροπη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/10/18 18:10

    H διοικηση του νοσοκομειου εχει να ασχοληθει με πιο σοβαρα θεματα, πχ πως να μετατρέψει το νοσοκομειο σε μπορικο κεντρο για βγαζουν χρηματα, και να διαχειριζονται χωρις τον ελεγχο του επιτροπου, νεες τραπεζες , νεο κυλικειο, νεα εταιρια σιτισης, εταιριες εξυπηρετησης ασθενων, νεα καταστηματα κτλ κτλ ,με τους ασθενεις θα ασχολουνται τωρα;; νομιζω ειστε παραλογοι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/10/18 18:17

    Ασχετο, οι τραπεζες σφαζονται να ανοιξουν καταστημα μεσα στο νοσοκομειο και να εκμεταλευτουν τα κεφαλαια του νοσοκομειου, που για να ενδιαφερονται τοσο πολυ οι τραπεζες, πρεπει να ειναι παρα πολλα!!!
    απο την αλλη το νοσοκομειο λεει οτι δεν εχει λεφτα για υλικα , μπορει καποιος να μας εξηγησει τι γινεται,,
    οπως επισης οταν το κυλικειο του νοσοκομειου χρωσταει ενοικια εκατονταδων χιαλιαδων ευρώ, την εχουν ακομη μεσα και δεν την κανουν έξωση????? για πειτε μας ποιος τα .............................!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή στον 21 αιώνα τέτοια αντιμετώπιση !!!! ούτε στο τουμπουκτού δεν γίνονται αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *