ροή ειδήσεων

Καταγγελία για την μη χορήγηση Γάλακτος στους εργαζομένους



Η στάση της δημοτικής αρχής να σταματήσει την χορήγηση του γάλακτος στο εργατοτεχνικό προσωπικού του δήμου Ρόδου, είναι απαράδεκτη και παράνομη. Τιμωρεί αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε ασθένειες και εργατικά ατυχήματα.
-Η δημοτική αρχή Ρόδου ρίχνει «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης για την πλήρη κατάργηση των ΒΑΕ και του επιδόματος, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι πιο φθηνοί, πιο αναλώσιμοι και χωρίς δικαιώματα!!!

Με το πρόσχημα ότι τελείωσε η σύμβαση, εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν την παροχή της χορήγηση του γάλακτος μέχρι έως ότου υπογραφθεί νέα σύμβαση. Είναι ολοφάνερο ότι είτε με διαγωνισμό είτε με απευθείας ανάθεση, η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά βρήκε ευκαιρία να εξοικονομήσει χρήματα εις βάρος της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Παρόλο που εμείς ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε τα καθήκοντά μας ακόμη και σ’ αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας η δημοτική αρχή Ρόδου εφαρμόζει με την σιωπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Συλλόγου μας, την αντεργατική της πολιτική. Αναρωτιόμαστε:

· γιατί δεν προχώρησε σε μακροπρόθεσμη σύμβαση για την χορήγηση του γάλακτος;;

· γιατί περίμενε να τελειώσει η παρούσα σύμβαση, χωρίς να έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για την επόμενη;;;

· γιατί δεν έγινε ανανέωση της σύμβασης προτού αυτή λήξει, όπως έκανε στην περίπτωση του εργολάβου της καθαριότητας;;;

Δεν είναι τυχαία η στάση της! Ταυτίζεται με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Είναι συνέχεια των μεγάλων ελλείψεων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας μας, γιατί θεωρούν (εργοδότες και κυβέρνηση) κόστος την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Απαιτούμε να χορηγηθεί άμεσα το γάλα στους δικαιούχους εργαζομένους χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα και να καταβληθούν επίσης οι χρωστούμενες στους δικαιούχους δόσεις για τα ΜΑΠ παλαιοτέρων ετών! Οι εργαζόμενοι δεν εξαπατώνται. Να σταματήσει η δημοτική αρχή να κρύβεται πίσω από φθηνές δικαιολογίες! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ρόδου για την αντεργατική της στάση, τη θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις και για την έκθεση κινδύνου στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/10/18 20:00

    WHAT?! Σας πληρώνουν το γάλα???!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/18 22:06

    Μονο αυτοι δουλεύουν και είναι εκτεθειμένοι σε αρρώστιες? Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία .? Καμαριερες καθαρίστριες? Αυτοθ δεν ειναι ανθρωποι που κινδυνεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/18 23:24

      WHAT? 8;00μ.μ) Ναι πληρώνουν το γάλα. Είναι νόμος. Το τι κάνουν στον ιδιωτικό τομέα είναι άλλο θέμα. Όλα είναι σκόπιμα. Και στα Δικαστήρια να πάει η υπόθεση θα βρουν τα λαμόγια δικαιολογία, να, ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος. Έχουν εμπειρία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/10/18 17:08

      Ανώνυμος1/10/18, 11:24 μ.μ., Δεν έχει σημασία τι κάνουν στον ιδ. τομέα αδερφέ, σημασία έχει οτι το γάλα σας το πληρώνουν ανρθώποι που ΠΕΙΝΑΝΕ! Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει ο νόμος;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *