ροή ειδήσεων

Καθ' οδόν το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο - Ποια περιουσιακά στοιχεία θα βρίσκονται στις "οθόνες" της εφορίας



Στην πλήρη καταγραφή της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης για όλους τους φορολογούμενους (πόθεν έσχες) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που έπειτα από παλινωδίες, καθυστερήσεις και συνεχείς αλλαγές χρονοδιαγραμμάτων, τουλάχιστον στην πρώτη μορφή του, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους θα έχει δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία περιουσιολογίου του υπουργείου Οικονομικών, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο ισχυρό όπλο της Πολιτείας κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Σε πλήρη ανάπτυξη το περιουσιολόγιο θα επιτρέπει, σε συνδυασμό με τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος, τον αυτόματο προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους, το οποίο θα συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση.

Αν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν, τότε θα φορολογείται με βάση το εισόδημα που προκύπτει από το περιουσιολόγιο. Η υλοποίηση του περιουσιολογίου θα ξεκινήσει να οικοδομείται με βάση στοιχεία για την περιουσία των φορολογουμένων που έχει ήδη στη διάθεσή της η φορολογική Αρχή. Θα "στηθεί" σε πρώτη φάση με βάση το ετήσιο εισόδημα, τα ακίνητα, κάθε είδου οχήματα κ.α.

Σε δεύτερη φάση το περιουσιολόγιο θα χτιστεί με βάση τα στοιχεία που θα αντληθούν από τρίτες υπηρεσίες ή θα κληθούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο νέο σύστημα θα καταγράφονται τα εξής: κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, σημαντικά χρηματικά ποσά εκτός τραπεζών, καταθέσεις, συνάλλαγμα, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, επιχειρηματικές συμμετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγή: Έθνος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/10/18 15:30

    Αν ζητήσετε να γράψουμε "και πόσο τον έχουμε" ή και τις " παράνομες σπιτωμένες κρυφά από την γυναίκα" εγω θα κάνω ψευδή δήλωση. Σας το λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *