ροή ειδήσεων

Απόψε το Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντίων-Αρμενίων-Ροδιτών



Μετά την επιτυχία που είχε πέρσι το Πολιτιστικό Αντάμωμα Κρητών, Ποντίων και Ροδιτών, ένα ακόμα υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ροδίτες και επισκέπτες στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Μεσαιωνικής Τάφρου, σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 20:00. Αυτήν τη φορά, θα συναντηθούν πολιτισμοί δύο λαών με κοινή ιστορία: Πόντιοι και Αρμένιοι, με κοινό ιστορικό χαρακτηριστικό τη Γενοκτονία που υπέστησαν. Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενίων «Hamazkayin» (παράρτημα Δωδεκανήσου) και το Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο, ωστόσο θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού θα υπάρχει ειδικός χώρος συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό τη θεραπεία ενός μικρού παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το νησί της Ρόδου συμμετέχει με καταξιωμένους ντόπιους καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κυριάκου Κωνσταντάκη. Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Σαρίνα Κρος (η οποία έχει αρμενική καταγωγή) και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδη εκπροσωπώντας τον Πόντο.

Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Κυριάκος Κωνσταντάκης (ακορντεόν), Νεκτάριος Κωνσταντάκης (βιολί), Φώτης Ελιαμός (σαντούρι), Νικήτας Εμμανουήλ (λαούτο), Ηλίας Αναστασιάδης (λύρα, λαούτο, τραγούδι), Στάθης Μπανούτσος (κρουστά), Βαγγέλης Ζαχαρίου (μπάσο), Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης (κλαρίνο), Αγγελική Ροδίτη, Ελένη Καρανάση, Νομική Στάππα και Ιουλία Κούτελου (τραγούδι). Επίσης θα συμμετάσχει και το χορευτικό του Βαγγέλη Τζέλλου.

Τέλος, στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης για την πολυετή ενασχόλησή τους με το κλαρίνο, καθώς και η Ελένη Καρανάση για τη μακρά πορεία της στο τραγούδι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *