ροή ειδήσεων

Γονείς προσοχή: Οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν το παιχνίδι Fortnite για να προσελκύσουν παιδιά


Η πολιτεία του New Jersey ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε ολοκληρώσει μία τεράστια επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 24 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να παρασύρουν δεκάδες παιδιά και εφήβους μέσω διαδικτύου και να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά.

«Η πραγματικότητα είναι τρομακτική. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει από παιδόφιλους έτοιμους να παρασύρουν ευάλωτα παιδιά και να τα στιγματίσουν για πάντα», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες, όλοι άντρες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσουν τα αρρωστημένα τους σχέδια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ντετέκτιβς της αστυνομίας του New Jersey που χρησιμοποίησαν αγόρια και κορίτσια 14 και 15 χρόνων ως δόλωμα, αλλά και έμπειρες γυναίκες ντετέκτιβ.

Οι δράστες επικοινωνούσαν με τα παρ’ ολίγον θύματά τους μέσω εφαρμογών όπως το Kik, το Wishbone, το Tumblr, αλλά και μέσω online βιντεοπαιχνιδιών όπως το Fortnite, το Minereft και το Discord. Δεδομένου ότι το Fornite είναι το πιο δημοφιλές από όλα τα παιχνίδια και έχει και τη δυνατότητα live chat, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν τα μάτια τους 14.

«Αυτές οι συλλήψεις είναι μία πικρή υπενθύμιση προς τους γονείς ότι πρέπει να παρακολουθούν στενά τα παιδιά τους ακόμα και όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο», δήλωσε αστυνομικός του τμήματος του New Jersey.

Είναι σημαντικό οι γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους από μικρή ηλικία σχετικά με τους κινδύνους που κρύβονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα online βιντεοπαιχνίδια που παίζουν ομαδικά και τις live chat εφαρμογές ώστε να γνωρίζουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί και αθώοι. Υπάρχουν και εκείνοι που όσο καλοί κι αν φαίνονται, ίσως προσπαθήσουν να τους κάνουν κακό.

Η επιτυχής αυτή επιχείρηση της αστυνομίας του New Jersey, αλλά και τόσες άλλες επιχειρήσεις που γίνονται καθημερινά παγκοσμίως αποτελούν απλώς και μόνο απόδειξη ότι οι παιδόφιλοι είναι αμείλικτοι, ξέρουν πώς να σε παραπλανούν και πάντα αναζητούν νέους τρόπους για να προσελκύσουν τα ανήλικα θύματά τους.

Μαμάδες και μπαμπάδες, ΠΡΟΣΟΧΗ όπου κι αν είστε. Ο ένας εκ των συλληφθέντων ήταν αστυνομικός με 20 χρόνια καριέρα. Ήταν από τους πρώτους που έπεσαν στην παγίδα της αστυνομίας. Παρίστανε έναν έφηβο 19 χρονών, που συνομιλούσε για καιρό με μια 15χρονη κοπέλα και δέχτηκε να τη συναντήσει στο εξοχικό των γονιών της το Σαββατοκύριακο. Η 15χρονη κοπέλα δεν ήταν παρά μία αστυνομικός του τμήματος του New Jersey και ο 47χρονος δράστης της είπε ότι ήθελε να τη δει γυμνή.

Όταν εμφανίστηκε στο εξοχικό του κοριτσιού νόμιζε ότι θα δει ένα έφηβο κοριτσάκι. Αντ’ αυτού βρήκε την αστυνομία να τον περιμένει. Κατά το σωματικό έλεγχο βρέθηκαν προφυλακτικά στις τσέπες του. Τα προφυλακτικά μαζί τις συνομιλίες ανάμεσα στους δυο τους ήταν αρκετά για να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στη θέση της αστυνομικού βρίσκονται ανήλικα αγόρια και κορίτσια που οι γονείς τους δεν γνωρίζουν τίποτα απ’ όσα λέγονται ανάμεσα σε εκείνα και τους εν δυνάμει παιδεραστές που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά του διαδικτύου.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι γονείς πρέπει να είναι πιο καχύποπτοι και να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την ηλεκτρονική δραστηριότητα των παιδιών τους συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών και των διαφόρων εφαρμογών. Ακόμα και οι φαινομενικά ακίνδυνες εφαρμογές μπορεί να περιλαμβάνουν live chat. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο κίνδυνο καθώς ο καθένας μπορεί εύκολα να φτιάξει ψεύτικο λογαριασμό και να παρασύρει ένα παιδί που δεν έχει ιδέα.

Αν το παιδί σου διαθέτει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπαίνει είτε από τον υπολογιστή είτε από το κινητό του, καλό θα ήταν να κατεβάσεις αμέσως την εφαρμογή Bark. Εντοπίζει αμέσως τυχόν ύποπτες συνομιλίες που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στο παιδί σου και έναν ξένο και σου στέλνει screenshot απευθείας στο τηλέφωνό σου.

Μακάρι τα παιδιά να ζούσαν σε έναν ασφαλή κόσμο που θα μπορούσαν να παίξουν online βιντεοπαιχνίδια, όπως το Fortnite χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες. O μόνος τρόπος να χρησιμοποιεί ένα παιδί το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές του με ασφάλεια είναι να τα παρακολουθούμε στενά.



singleparent.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *