ροή ειδήσεων

H Αλεξία Παππά από την Ρόδο στον Μαραθώνιο του Σικάγο



Η Ελληνοαμερικανίδα αθλήτρια Αλεξία Παππά, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την Εθνική Ολυμπιακή ομάδα, θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο του Σικάγου (2018 Bank of America Chicago Marathon), στις 7 Οκτωβρίου.
Η μαραθωνοδρόμος με καταγωγή από την Ρόδο είναι γνωστή στην κοινότητα του Σικάγου για την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της, καθώς ήταν και η νικήτρια του Bank of America Shamrock Shuffle 8K το 2015 και το 2016, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το NBC Chicago.

Η αγάπη της για την Ελλάδα ήταν αυτή που την έκανε να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής με την εθνική ομάδα στους αγώνες του Ρίο το 2016. Με επιστολή της εκείνη την περίοδο είχε εκφράσει με σαφήνεια τα συναιθήματά της: Η συγκίνηση του πατέρα μου στο άκουσμα των νέων ήταν ανεπανάληπτη. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν αυτή της γιαγιάς μου Μαρίας στη Ρόδο, η οποία έβαλε τα κλάματα μόλις έμαθε τα νέα. Είναι κάτι που ένοιωθα την ανάγκη να κάνω για όλους τους συγγενείς μου στην Ελλάδα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνιζόταν για το πανεπιστήμιο του Ορεγκον ως φοιτήτρια και από τότε που αποφοίτησε στον πιο φημισμένο σύλλογο στίβου των ΗΠΑ, το Ορεγκον Τρακ Κλάμπ.

ekirikas

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *