ροή ειδήσεων

Επέκταση πλειστηριασμών – Στο «σφυρί» και ακίνητα κάτω των 100.000 ευρώ



Επέκταση των πλειστηριασμών σε ακίνητα αξίας κάτω των 100.000 ευρώ που χρησιμοποιούνται για πρώτη κατοικία ζητά επίμονα ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Κλιμάκια του SSM βρίσκονται στην Αθήνα για συζητήσεις σχετικά με την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, οι πρόνοιες του οποίου για την πρώτη κατοικία εκπνέουν στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δημοσίευμα, η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν πως οι προστασίες που προσφέρει ο νόμος Κατσέλη είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τους δανειολήπτες.

Οι θεσμοί ανησυχούν πως τυχόν παράταση του υφιστάμενου νόμου μπορεί να διογκώσει το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων που επιβαρύνει τις τράπεζες. ΕΚΤ και ΔΝΤ θεωρούν επίσης πως ο νόμος λειτουργεί ως καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές, που υπολογίζονται στο 25% όσων έχουν αιτηθεί ένταση στο σημερινό πλαίσιο προστασίας.

Συνεπώς, Αθήνα και θεσμοί εξετάζουν τα ενδεχόμενα αλλαγής των κριτηρίων για υπαγωγή στις προστασίες του νόμου ή θέσπισης νέου πλαισίου προστασίας με βάση το κυπριακό μοντέλο – που προβλέπει συνεισφορά του Δημοσίου στην αποπληρωμή του δανείου.

Η τρίτη πιθανή λύση προβλέπει πλήρη κατάργηση του νόμου που σημαίνει πως κάθε δανειολήπτης θα διαπραγματεύεται ατομική λύση με την τράπεζα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *