ροή ειδήσεων

Πάνω από 15 δισ. τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό το 2018



Νέα χρονιά ρεκόρ φαίνεται ότι θα είναι και φέτος το 2018, το οποίο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το υπουργείο Τουρισμού, θα κλείσει τον Δεκέμβριο με πάνω από 32 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό και συνολικά έσοδα 15 δισ. ευρώ.

Γράφει η: Μαρία Μπακοπούλου


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν και από το τελευταίο στατιστικό δελτίο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων), από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Αεροπορικών Πτήσεων κατά τη διάρκεια του οκταμήνου Μαρτίου – Οκτωβρίου στα αεροδρόμια όλης της χώρας υπήρξε αύξηση 12,5% (1,9 θέσεις επιβατών) σε σύγκριση με το αντίστοιχο οκτάμηνο το 2017.

«Το 2018 υπολογίζαμε 32 εκατομμύρια αφίξεις θα φτάσουμε τα 33, για μας δεν είναι μόνο τα νούμερα, είναι και η ποιότητα και τα έσοδα. Θα κρατήσουμε ισορροπίες, η δυναμική υπάρχει, αυτή η επιτυχία μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε πρόσφατο συνέδριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μεγαλύτερη αύξηση σε αφίξεις τουριστών κατά 8,1% (288.000) κατέγραψε για το ίδιο χρονικό διάστημα (Μάρτιος - Οκτώβριος 2018) το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης και ακολούθησαν το αεροδρόμιο της Κέρκυρας με 17,8% (266.000 θέσεις), της Κω, της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις από τις αγορές του εξωτερικού τη μεγαλύτερη παρουσία κατέγραψε η Γερμανία με αύξηση 23,4% (656.000 επιβάτες), η Πολωνία με 34,5% (265.000) και το Ηνωμένο Βασίλειο με 7,1% (228.000).

Αύξηση 7,7% στο αεροδρόμιο των Σπάτων τον Οκτώβριο

Παρότι όμως θεωρητικά το καλοκαίρι βρίσκεται πίσω μας και στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ συνεχίζεται αθρόα η προσέλευση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου τον Οκτώβριο, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,7%, φθάνοντας τους 2,21 εκατ. επιβάτες, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των επιβατών εξωτερικού κατά 12,6%.

Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες εσωτερικού σημείωσαν μικρή πτώση της τάξης του 1,7%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 20,96 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας διψήφια άνοδο (+11,1%), με την κίνηση, τόσο του εσωτερικού όσο και τη διεθνή, να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 5% και του 14,2% αντίστοιχα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *