ροή ειδήσεων

Κάθειρξη 5 ετών σε 39χρονο για ζωοκλοπή και ζωοκτονία



Είχε σφάξει και είχε αρπάξει με δύο συνεργούς του τέσσερα κατσίκια από στάνη 63χρονου στην Ιαλυσό

Σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 39χρονος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για ζωοκλοπή, ζωοκτονία, κλοπή και παράνομη διαμονή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή».

Ο αλλοδαπός μαζί με 29χρονο συμπατριώτη του είχαν κριθεί ένοχοι τον Νοέμβριο του 2016 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την κλοπή από στάβλο κτηνοτρόφου από την Ιαλυσό τεσσάρων κατσικιών, τα οποία αφού τα σφαγιάσανε επιτόπου, τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Οι δύο αλλοδαποί δεν είχαν εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο είχαν κριθεί ένοχοι ερήμην για ζωοκτονία και ζωοκλοπή και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στα μέσα Μαΐου 2017 αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού εντόπισαν στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων Ρόδου τον 39χρονο Αλβανό και καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και εν συνεχεία στις φυλακές. Χθες εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η έφεση του 39χρονου και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ αποφάνθηκε η απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής του.

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό για τα δεδομένα της Ρόδου σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2010, όπως κατήγγειλε ο 63χρονος ιδιοκτήτης του στάβλου από την Ιαλυσό και άμεσα καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε δύο από τους δράστες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας τρίτος επίσης Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *