ροή ειδήσεων

Πολεμικό υποβρύχιο αναδύθηκε στη Σύμη -Εκπληκτοι οι κάτοικοι [βίντεο]



Το Πολεμικό Ναυτικό επεφύλασσε μία έκπληξη στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης το πρωί της Κυριακή, όταν είδαν έκπληκτοι να αναδύεται ένα υποβρύχιο.

Πρόκειται για να ελληνικό υποβρύχιο τύπου «Παπανικολής», το οποίο περιπολεί σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή. Το υποβρύχιο παρέμεινε στο παλαιό λιμάνι του νησιού για περίπου μια ώρα και στην συνέχεια καταδύθηκε στο βυθό του Αιγαίου για να συνεχίσει την αποστολή του προς άγνωστη κατεύθυνση.





Χαρακτηριστικά υποβρυχίων τύπου «Παπανικολής»

Τύπος

Τα Υ/Β τ.«Παπανικολής» τα οποία κατασκευάζονται από την Γερμανική εταιρεία HDW είναι Υποβρύχια κλάσης 214.

Tο πρώτο στη σειρά των 4 Υ/Β κλάσεως 214 κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, έλαβε το ιστορικό όνομα «Παπανικολής» και το οποίο θα δώσει και το όνομα σε αυτού του τύπου τα Υ/Β. Το «Παπανικολής» κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2010.

Τα υπόλοιπα 3 Υ/Β του ιδίου τύπου (S-121 Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ / S-122 Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ / S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών αποδοχής και επιχειρησιακής ένταξης στο Στόλο.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά
Μέγιστο μήκος: 65,30m
Μέγιστο πλάτος: 6,3m
Υψος (άνευ ιστών): 13m
Εκτόπισμα στην επιφάνεια: 1688tn
Εκτόπισμα σε κατάδυση: 1858tn
Μέγιστη ταχύτητα στην επιφάνεια: 10,5kns
Μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση: 21kns

Πρόωση

Η πρόωση θα επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων. Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

Συνεννόηση

Τα Υ/Β κλάσεως 214 θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.

Ναυτιλία

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.

Οπλισμός

Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.

Sonar

Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.

Προσωπικό

Το προσωπικό Υ/Β τ. «Παπανικολής» συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών)

Υποστήριξη

Τα Υ/Β τ. «Παπανικολής» μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα - λιπαντικά.






Πηγή: iefimerida

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *