ροή ειδήσεων

Ρόδος: το νησί που αποκαλούσαν Χόλιγουντ της Ελλάδας



Σίγουρα διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, θα περιμένετε να αναφέρεται στην Μύκονο, όμως φαίνεται ότι άλλο ήταν το νήσι που άκμασε τις περασμένες δεκαετίες και κατάφερε να γίνει ο επίγειος παράδεισος των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

Ο λόγος για την Ρόδο, η οποία μάλιστα φιλοξένησε τα γυρίσματα δεκάδων χολιγουντιανών ταινιών με τα τοπία και τις ομορφιές της να ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη του κόσμου μας, μέσα από την μεγάλη οθόνη. Πως όμως το νήσι αυτό οδηγήθηκε στο να αποτελέσει το θέρετρο που λάτρεψε η καλή κοινωνία της δεκαετίας του 1950 και του 1960;

Όλα ξεκίνησαν την εποχή όπου τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό Ιταλική κατοχή, στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ρόδο στον απόλυτο προορισμό παραθέρισης για την ανώτερη τάξη της χώρας τους και κάπως έτσι ξεκίνησαν να κατασκευάζουν επιβλητικά κτίρια, αλλά και το διάσημο ξενοδοχείο των Ρόδων.



Καθοριστικό γεγονός για την αποκορύφωση της φήμης της ως ενός από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη, ήταν η ένωση της με την Ελλάδα το 1948, όπου και ξεκίνησε η μεγάλη τουριστική της εκμετάλλευση. Η Ρόδος ήταν μάλιστα το μέρος που εγκαινίασε το κλασικό και πλέον πασίγνωστο "ήλιος, θάλασσα και διασκέδαση". Επιπλέον, ήταν από τα πρώτα μέρη στα οποία ιδρύθηκε τουριστική σχολή και δόθηκαν δάνεια από το κράτος για την ανέγερση ξενοδοχείων.



Άπειροι επίσης ήταν οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες που κατέφθαναν συνεχώς εκεί, με το δολάριο να μετατρέπεται την εποχή εκείνη στο δεύτερο κύριο νόμισμα συναλλαγών. Μετά από τα γυρίσματα της ταινίας " Τα κανόνια του Ναβαρόνε" όλος ο κόσμος πλέον ήθελε να γνωρίσει την Ρόδο.






Σημαντική ήταν όμως και η συμβολή του Αριστοτέλη Ωνάση στην ακμή του νησιού, αφού έφερνε με την θαλαμηγό όλες τις διάσημες προσωπικότητες που έκανε παρέα. Τα μέσα της εποχής δεν έχαναν ευκαιρία να δημοσιεύουν φωτογραφίες του και πληροφορίες για εκείνον και τις διακοπές του, με αποτέλεσμα το νησί να γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για τον κόσμο.



Σήμερα η Ρόδος, συνεχίζει να αποτελεί έναν παράδεισο και το μέρος των διακοπών χιλιάδων τουριστών από το εξωτερικό, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη και την φήμη της. Πρόκειται για ένα νησί με υπέροχες παραλίες, έντονη ζωή, καλό φαγητό και φυσικά πολύ ήλιο που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μια φορά στην ζωή σας.


E-Radio.gr Θέματα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *