ροή ειδήσεων

Επίδομα ανεργίας - ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι - Δείτε πώς θα το διεκδικήσετε



Αλλαγές στην υπουργική απόφαση για το ειδικό εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ προβλέπει νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας


Σύμφωνα με την νέα απόφαση για το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ καθορίζεται ότι, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και οι τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, που παρέχουν την εργασία τους στα όρια της χώρας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το ειδικό εποχικό βοήθημα, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημερομίσθια σε εργασίες του κλάδου τους.


Από την απόφαση αυτή του υπουργείου Εργασίας θα προκληθεί επιπλέον δαπάνη για τα επιδόματα ανεργίας στους παραπάνω νέους δικαιούχους που θα προκύψουν, ύψους εξακοσίων ογδόντα επτά χιλιάδων διακοσίων είκοσι πέντε ευρώ (687.225,00 €). Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 8/10 έχει ξεκινήσει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος, Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30/11/2018 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2018) και η υποβολή των αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ θα αρχίσει την 8/10/2018. Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης από 10/9/2018 έως 30/11/2018. Το ύψος του επιδόματος ξεκινά από τα 458,15 ευρώ και φτάνει τα 916,30 ανά μήνα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *