επικαιρότητα

Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδαταΥποστηρίζουν ότι εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου


Ελληνικό ερευνητικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου στην Τουρκία, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ.


Το ΙΗΑ γράφει χαρακτηριστικά: «Μετά τα σχέδια για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι), σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ένα ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΙΗΑ, το ελληνικό ερευνητικό, το οποίο ξεκίνησε από τη Σάμο, μπήκε πρώτα σε διεθνή ύδατα και λίγο μετά εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά της Εφέσου και συγκεκριμένα στο σημείο της ‘θάλασσας των γυναικών’, όπως ονομάζεται. Η στιγμή μάλιστα που το ελληνικό πλοίο εισήλθε στα τουρκικά ύδατα καταγράφηκε από ραντάρ τουρκικών πλοίων, όπως φαίνεται και από τα διαγράμματα που δημοσιοποίησε το πρακτορείο μαζί με ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Αμέσως η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε και, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, απομάκρυνε το ελληνικό ερευνητικό πλοίο βγάζοντάς το από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Όπως σχολιάζεται, το ελληνικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες ανοιχτά της Σάμου λίγο μετά τις εξαγγελίες για τα 12 μίλια.

Με πληροφορίες από: sigmalive.com

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης