ροή ειδήσεων

Ντροπή Τσίπρα: Κάνει μαθήματα… σπατάλης σε πυρόπληκτη στο Μάτι

«Γιατί και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες, άρα ας μην την πάμε εκεί τη συζήτηση…».



Η επιλογή του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τους πυρόπληκτους στο Μάτι τη μέρα της απεργίας των ΜΜΕ, δεν τον προστάτευσε τελικά από τη δημοσιότητα.


Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία με κατοίκους και τοπικούς παράγοντες, γίνεται δέκτης παραπόνων από μια πυρόπληκτη γυναίκα που δεν έχει λάβει ακόμη το βοήθημα των 2.000 ευρώ που θα έπρεπε να της είχε χορηγηθεί – και δεν είναι η μόνη, είναι πολλές, άλλωστε, οι σχετικές καταγγελίες.

Ο πρωθυπουργός της απαντά λοιπόν, εις επήκοον όλων, ότι έχει προτεραιότητα να φτιαχτούν «τα στέκια, τα σχολεία, κοινωνικούς χώρους, να φτιάξουμε υποδομές αυτά πρέπει να δούμε τώρα ρε παιδιά». Και συνεχίζει, απευθυνόμενος και στην ίδια τη διαμαρτυρόμενη: «γιατί και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες, άρα ας μην την πάμε εκεί τη συζήτηση…».

Και συνέχισε μιλώντας για υποδομές, για τον σχεδιασμό για ένα νέο νοσοκομείο για την ανατολική Αττική, το οποίο πρέπει «να το σκεφτούμε», να βρεθεί ο χώρος κλπ. Κάτι πολύ ευχάριστο που δεν το λες, όμως, και άμεση προτεραιότητα μετά από μια τέτοια καταστροφή, πόσο μάλλον που η Πολιτεία δεν έχει διεκπεραιώσει ακόμη τις νομοθετημένες δεσμεύσεις της στους πυρόπληκτους.

Αντ’ αυτού ο πρωθυπουργός βέβαια τους κάνει και υποδείξεις για το πώς θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αντί να απαντήσει σαν ο πρωθυπουργός που δεσμεύτηκε με το λόγο του πως θα τους αποζημιώσει και να τους πει πως θα πάρει όσα τηλέφωνα χρειάζεται για να λυθεί το θέμα της καταβολής του έκτακτου επιδόματος αμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και στην πυρόπληκτη ένα μικρό μάθημα κοινωνικής συνείδησης ότι το ποσό αυτό θα το ξοδέψει η ίδια ενώ προτεραιότητα είναι οι χώροι και οι υποδομές της κοινωνίας. Ξαφνικά απέκτησε πρόβλημα με την «οικονομία των επιδομάτων»; Ή μήπως είναι της λογικής πως αν δει κάποιον που πεθαίνει της πείνας αντί να του δώσει φαγητό θα τον συμβουλέψει να αγοράσει ψαροντούφεκο;

Όσο και να επιμένουν κάποιοι περί «σοσιαλδημοκρατικής στροφής» τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ουσία του πράγματος: όπως τότε που μας μίλαγαν για το «λιτό βίο» φωτογραφιζόμενοι με την τσιπούρα στο ParisMatch, έτσι και τώρα, λένε στους πολίτες που διαβάζουν τι cateringπαραγγέλνουν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ότι δεν βιάζονται να τους δώσουν τα 2.000 ευρώ γιατί δεν έχουν προτεραιότητα οι δικές τους οι προσωπικές δαπάνες, τις οποίες βαφτίζει «σπατάλη» υποτιμητικά.

Είναι περίεργη κάπως αυτή η «προσαρμογή στον καπιταλισμό». Μπατάρει.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *