ροή ειδήσεων

Ο Αρτέμης Σώρρας ζητά να αποφυλακιστεί


Δεν προσήλθε στον ανακριτή γιατί είχαν... λάθος διεύθυνση, υποστηρίζει στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε. Στους 18 έχουν φτάσει οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις"...

Στους 18 έχουν φτάσει πλέον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Ελλήνων Συνέλευσις, με ηγέτη τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ύστερα από πέντε μήνες εγκλεισμού ζητά την αποφυλάκισή του. «Δεν ήμουν καταζητούμενος, με ψάχνατε σε λάθος διεύθυνση» φέρεται να υποστηρίζει στην αίτησή του.

Ο ηγέτης της Ελλήνων Συνέλευσις που εκτός από τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχει σε βάρος του αντιμετωπίζει και βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για τη δράση της οργάνωσης, υπέβαλε σχετική αίτηση ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επισημαίνοντας πωςπαρά τους 15 μήνες που ήταν καταζητούμενος, δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα».

Μάλιστα ισχυρίζεται πως δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή, όχι επειδή διέφευγε των αρχών, αλλά γιατί... «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση». Τέλος, επισημαίνει ότι «με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητα του» και καπως παραμένει έγκλειστος.


Ακόμη 10 κατηγορούμενοι


Κι ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το επίμαχο αιπτημα, ο ειδικός ανακριτής συνεχίζει την έρευνά του για την Ελλήνων Συνέλευσις η οποία, κατά την κατηγορία, «δρούσε ως εγκληματική οργάνωση πείθονταςτους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη”.

Ο αριθμός των κατηγορούμενων έχει ήδη αυξηθεί κατά δέκα άτομα, τα οποία επίσης βαρύνονται κατά περίσταση με κακουργήματα, όπως διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά δεν έχουν κλητευθεί, αν και οι κατηγορίες έχουν προσωποποιηθεί πράγμα που θα συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές, για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε νασυνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *