ροή ειδήσεων

Αδιανόητο τι έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ - Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν γίνονται αυτά - Θα τρελαθούμε!

Σπούδασαν στο εξωτερικό, και λένε όχι στο άρθρο 16



του Σταμάτη Βαλασιάδη


Σαράντα δύο από τους συνολικά 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στα βιογραφικά τους ότι έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό. Παρ’ όλα αυτά, αρνούνται πεισματικά να επιτρέψουν την αναγνώριση των ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων και θέλουν η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και την αιμορραγία της ελληνικής οικογένειας, να συνεχίσει να αποτελεί μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στην εξαγωγή φοιτητικού συναλλάγματος.

Πέρα από αυτούς τους 42, αρκετοί μεγάλης ηλικίας καθηγητές πανεπιστημίου και δικηγόροι έχουν περάσει από τα έδρανα του εξωτερικού, χωρίς να το… πολυδιαφημίζουν στα βιογραφικά τους. Ενώ σίγουρο είναι ότι και πολλά από τα… τέκνα των υπόλοιπων 103 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ή θα έχουν στο μέλλον αποφοιτήσει από ιδιωτικά ή μη πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Αλλά και σχετικά με την άλλη παράταξη που αντιτίθεται σθεναρά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το ΚΚΕ, που τα στελέχη του διαδηλώνουν συχνά-πυκνά έξω από την αμερικανική πρεσβεία, δεν μπορεί κανείς να ξεχνά πως η κόρη της πρώην γενικής γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο με πανάκριβα δίδακτρα. «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία, αλλά στο Αμερικανικό Κολλέγιο πήγαινε η θυγατέρα της για πολλά χρόνια επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος…
Τι σπούδασαν στο εξωτερικό οι «42» του ΣΥΡΙΖΑ

Από τους βουλευτές Επικρατείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε στο Παρίσι το μεταπτυχιακό της στην αστική γεωγραφία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πήρε το βασικό του πτυχίο και έκανε δύο μεταπτυχιακά και το μεταδιδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Gießen της Γερμανίας. Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σπούδασε στα πανεπιστήμια Λάνκαστερ, Καίμπρητζ και Λονδίνου, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του, ενώ έχει εργαστεί ως ερευνητής και έχει διδάξει σε πολλά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Από τους βουλευτές της πρωτεύουσας, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης σπούδασαν στο πολυτεχνείο του Γκρατς και στη Σορβόννη αντίστοιχα. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς σπούδασε Οικονομικά και έκανε μάστερ στο Εδιμβούργο και εργάστηκε ως ερευνητής στο πανεπιστήμιο Στραθκλάιντ. Ο υποστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας αποφοίτησε και από το σχολείο τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ, ενώ η Ελένη Αυλωνίτου έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνας και ο Αριστείδης Μπαλτάς στη Σορβόννη. Ο Κώστας Δουζίνας έλαβε το διδακτορικό του από το London School of Economics. Η Νίνα Κασιμάτη σπούδασε αγγλικό δίκαιο στο Λονδίνο και η Εύη Καρακώστα έκανε τις προπτυχιακές σπουδές της στη Φλωρεντία και μεταπτυχιακές στη Ρώμη.

Ο Γιώργος Παπαηλιού πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και η Σία Αναγνωστοπούλου έκανε βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Παρίσι. Ο ηχολήπτης Χρήστος Καραγιαννίδης συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, ενώ ο Δημήτρης Ρίζος είναι πτυχιούχος της ιατρικής σχολής της Τιμισοάρας. Ιατρική έχει σπουδάσει και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος δηλώνει στο βιογραφικό του πως γνωρίζει ρουμάνικα. Ο Μάκης Μπαλαούρας έκανε στο Λονδίνο μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία, ενώ ο Τάσος Κουράκης μετεκπαιδεύτηκε σε Σκωτία, Αγγλία και Ολλανδία και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στο Λονδίνο. Ο Μάρκος Μπόλαρης έφυγε για μεταπτυχιακά στο Σικάγο και ο Δημήτρης Μάρδας στη Σορβόννη, όπου έκανε και το διδακτορικό του.

Η Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου αποφοίτησε από την Καλών Τεχνών στο Μιλάνο και η Φωτεινή Βάκη έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Έσσεξ. Ο Θεόδωρος Παραστατίδης είναι πτυχιούχος της φαρμακευτικής σχολής του πανεπιστημίου της Παβίας, ο Γιώργος Πάλλης της Κραϊόβας, ο Χρήστος Σιμορέλης της Μπολόνιας και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του πανεπιστημίου Γκαζή στην Άγκυρα. Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Μπολόνιας είναι και ο Νίκος Συρμαλένιος, ενώ ο Θέμης Μουμουλίδης σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο σε Σόφια και Παρίσι. Ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ σπούδασαν στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Δημήτρης Βέττας στο Βελιγράδι και ο Απόστολος Καραναστάσης στην Πάντοβα. Η Μαρία Θελερίτη έκανε μεταπτυχιακό στη Σορβόννη και ο Γιώργος Ψυχογιός στο Σίτυ του Λονδίνου. Στη Σορβόννη σπούδασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Η Μπέττυ Σκουφά έκανε το μεταπτυχιακό της στο Μπόχουμ και ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου μετεκπαιδεύτηκε στο Πίτσμπουργκ. Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Νιουκάστλ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *