ροή ειδήσεων

Επίσκεψη κ Μανώλη Γλυνού στο Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής Σορωνής

Η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια του Νησιού προϋπόθεση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη


Την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, επισήμανε κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Σορωνής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συναντήθηκε την Τετάρτη 21-11-2019 τόσο με τον διευθυντή κλάδου ΑΗΣ Ρόδου κ. Μιχάλη Μπαρδακά. Κατά τη συζήτηση αναλύθηκε τόσο η λειτουργία των δυο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής όσο και για τα προβλήματα του δικτύου διανομής του νησιού.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ Μιχάλη Χαροκόπο και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. «ΖΕΥΣ». Οι εργαζόμενοι επικεντρώθηκαν στην ανάγκη προμήθειας και εγκατάστασης δύο αντισταθμιστικών πηνίων τάσης, στο δίκτυο διανομής από τη ΔΕΔΔΗΕ, ως τη μόνη λύση για να λυθεί το ζήτημα των διακοπών ρεύματος.

Επιπρόσθετα τεκμηρίωσαν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με αποτέλεσμα την εξουθένωση των εργαζομένων οι οποίοι έχουν σωρεύσει χιλιάδες ώρες υπερωριών που δεν αποζημιώνονται. Υπογράμμισαν δε ότι η πρόσληψη εργαζομένων πρέπει να γίνεται με βάση την εντοπιότητα ώστε να παραμένουν και τα επόμενα χρόνια στην Ρόδο.

Τέλος προέκυψε ότι με πρόσχημα την μειωμένη ζήτηση του χειμώνα υπάρχουν σχεδιασμοί για μεταφορά ενός αεροστροβίλου από τη Ρόδο στη Κρήτη.



Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γλυνός, απένειμε τα εύσημα στους εργαζομένους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συντάχθηκε δε με την άποψη των εργαζομένων ότι χωρίς τα αντισταθμιστικά πηνία που πρέπει να τοποθετήσει η ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο, το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια του νησιού. Παράλληλα συμφώνησε ότι η στελέχωση πρέπει να γίνεται με ντόπιο προσωπικό ώστε να μην δημιουργούνται κενά μετά από λίγα χρόνια λόγω μεταθέσεων σε άλλα μέρη της χώρας.

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ολοκληρώνοντας την επίσκεψή στον ΑΗΣ Σορωνής δήλωσε: «Η Αθηνοκεντρική αντίληψη δεν επιτρέπει στις διοικήσεις ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να συνεργαστούν & να επιλύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Ρόδου. Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Ροδιακό λαό και να δώσουν τέλος σε αυτή την κατάσταση, όταν μάλιστα από την πλευρά τους είναι αμείλικτοι στην αποπληρωμή των λογαριασμών. Ενώ πριν ακόμα τεθεί σε λειτουργία ο ΘΗΣ Νότιας Ρόδου, ήταν γνωστές οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, καλούμαστε πάλι να αναζητούμε θεραπεία κατόπιν εορτής. Είναι αδιανόητο κάτοικοι και επιχειρηματίες να είναι όμηροι και είναι απαράδεκτο να πληρώνουν από την τσέπη τους οι καταναλωτές τις ζημιές που προκαλούνται από τις διακοπές ρεύματος. Προτείνουμε την θέσπιση αυτοματοποιημένου μηχανισμού αποζημιώσεων ο οποίος θα ενεργοποιείται κάθε φορά που θα σημειώνεται διακοπή ηλεκτροδότησης. Αντίστοιχα μπλακ άουτ την τουριστική περιόδου θα ήταν καταστροφικά. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε να προστατέψουμε τους καταναλωτές, την τοπική οικονομία αλλά και το τουριστικό μας προϊόν. Η Περιφέρεια μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση βασικών προβλημάτων και όχι να αναλώνεται σε επικοινωνιακή διαχείριση και δράσεις αυτοπροβολής ».

Από το Γραφείο Τύπου



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *