ροή ειδήσεων

Επανεκλογή του δρ. Κων. Κωνσταντινίδη, ως γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής



Παμψηφεί επανεξελέγη ο δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery του Ohio State University των ΗΠΑ,


επιστημονικός διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στη θέση του γραμματέα στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (Clinical Robotic Surgical Association). Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής και 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόρων -Παγκρέατος, που διεξήχθη στο Hong Kong.

Η επανεκλογή αυτή του δόκτορα Κ. Κωνσταντινίδη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και την Ελλάδα, διότι στην επιστημονική αυτή εταιρεία, τα μέλη της είναι οι πιο έμπειροι και πιο διάσημοι χειρουργοί ρομποτικής χειρουργικής από όλη την υφήλιο. Το διοικητικό συμβούλιο είναι πενταμελές και σε αυτό συμμετέχουν οι πλέον αναγνωρισμένοι στον τομέα τους χειρουργοί, οι οποίοι προτείνονται και εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση.


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο δρ. Κωνσταντινίδης έδωσε δύο διαλέξεις, όπου μίλησε για τη ρομποτική αποκατάσταση της μεγάλης διαφραγματοκήλης και ανέπτυξε όλες τις ρομποτικές τεχνικές, που ο ίδιος χρησιμοποιεί και έχουν γίνει αποδεκτές διεθνώς, για να έχει επιτυχία αυτή η επέμβαση. Παρουσίασε, επιπλέον, τα αποτελέσματα 400 ρομποτικών επεμβάσεων αυτού του είδους, από το 2006 έως σήμερα, σε σύγκριση με περίπου άλλες 400, που έχει κάνει ο ίδιος με τη λαπαροσκοπική τεχνική, από το 1991 έως το 2006. Το ποσοστό υποτροπής του προβλήματος, με την τεχνική του κ. Κωνσταντινίδη, είναι περίπου 1%. Η εμπειρία αυτή, για ένα χειρουργό, στη ρομποτική χειρουργική της διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνεδρίου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη ρομποτική χολοκυστεκτομή μίας τομής και την εμπειρία της ομάδας του στις πρώτες 500 επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι η επέμβαση, που αυτός πρώτος, παγκοσμίως, έκανε, την 1/3/2011, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, και έχει τη μεγαλύτερη διεθνώς εμπειρία, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο.

Στο πλαίσιο των διαλέξεών του, αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συνολική εμπειρία του, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 επεμβάσεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική, από το 1991, και περισσότερες από 2.000 επεμβάσεις στη ρομποτική χειρουργική, από το 2006, όπως γαστρεκτομή για καρκίνο στομάχου, μυοτομή Heller οισοφάγου για αχαλασία, αποκατάσταση κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης και κήλης των αθλητών με πλέγμα, γαστρικό μανίκι και bypass για παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, κολεκτομή για εκκολπωματίτιδα και καρκίνο παχέος εντέρου, σπληνεκτομή, επινεφριδεκτομή, παγκρεατεκτομή Whipple για όγκους παγκρέατος, ηπατεκτομή και πολλές άλλες επεμβάσεις για όγκους κοιλιάς.

«Η τιμή για μένα είναι μεγίστη και εντελώς απρόσμενη. Το να σε αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί σου, και, μάλιστα, οι πλέον ειδήμονες, σε διεθνές επίπεδο, για τα αποτελέσματά σου, τις τεχνικές σου και την επιστημονική σου προσφορά στους ασθενείς, αλλά και στους νέους χειρουργούς με το διδακτικό σου έργο αποτελεί επίτευγμα ζωής. Η συμμετοχή μου στις εξελίξεις της ρομποτικής χειρουργικής και η καθημερινή διαπίστωση ότι οι ασθενείς μας δεν υποφέρουν και δεν ταλαιπωρούνται μετά από μεγάλες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις, που γίνονται ρομποτικά, είναι κινητήριος δύναμη, για να συνεχίσω με τους συνεργάτες μου το έργο προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ευχαριστώ, για μία ακόμα φορά, τον πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δόκτορα Γεώργιο Αποστολόπουλο, για την πλήρη υποστήριξή του σε όλες μου τις προσπάθειες από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας. Το άριστο αποτέλεσμα για την υγεία και τη ζωή των ασθενών μας είναι ο στόχος μας και με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία στα χέρια μας το προσφέρουμε σε αυτούς, που μας εμπιστεύονται» δήλωσε ο δρ. Κων. Κωνσταντινίδης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *