επικαιρότητα

Στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων βρέθηκε ο Γ. Πιτσιλής με κλιμάκιο της ΑΑΔΕΣτα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων βρέθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ως επικεφαλής κλιμακίου, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις συναλλαγές τους με το TAXIS.

Ήδη ο διοικητής και το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ βρέθηκαν στην Πάτμο όπου με συζήτησε το πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων στην αρμόδια ΔΟΥ στην Κω, στη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω διοικητικής αρμοδιότητας του νησιού στη Μονή Πάτμου και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά για την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών επαγγελματικών σκαφών της περιοχής για αγορά ναυτιλιακού πετρελαίου, η οποία πραγματοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα στα νησιά της Καλύμνου και της Σάμου και δεν απαλλάσσεται φορολογικά το κόστος της μετακίνησης. Προτείνεται από την Φ.Π.Π., η ένταξη του εν λόγω μεταφορικού κόστους στο απαλλασσόμενο καθεστώς από την Τελωνειακή Διοίκηση.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τα τουρκικά σκάφη που πραγματοποιούν εκδρομές αναψυχής στα γύρω νησιά και ανταγωνίζονται τους Έλληνες νησιώτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και επιλύθηκαν θέματα σχετικά με οφειλές ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις οφειλών και εκκρεμότητες φορολογούμενων.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο και ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρέθηκαν στους Λειψούς. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμου (άρθ. 54 Ν.4174/2013), λόγω καθυστερήσεων στην υποβολή δηλώσεων, εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των φορολογουμένων προς του λογιστές τους, που έχουν έδρα στη Λέρο.

Στη συνάντηση δόθηκαν επεξηγήσεις για τη διαδικασία σχετικά με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος (συμπλήρωση κωδικών 075-076 που αφορούν απόσβεση Δημοσίου Χρέους), χορηγήθηκαν Αποδεικτικά Φορολογικής Ενημερότητας και εκτυπώθηκαν πίνακες χρεών, ταυτότητες οφειλών, εκκαθαριστικά σημειώματα, καθώς και καταστάσεις περιουσιακής κατάστασης (Ε9). Τέλος, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη μεταβίβαση ερασιτεχνικών σκαφών.

Στην επίσκεψη στο Αγαθονήσι δόθηκαν κατευθύνσεις ως προς την είσπραξη αχρεωστήτως καταβληθέντος ΦΠΑ σε ιδιοκτήτες σκαφών και χορηγήθηκαν έντυπα και βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων μέσω του ΗΔΙΚΑ, σε φορολογούμενους.

Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού επεσήμαναν το ζήτημα της δύσκολης, χρονοβόρας και υψηλού κόστους μετακίνησής τους στο νησί της Κω, όπου βρίσκεται η ΔΟΥ υπαγωγής τους.

Στην επίσκεψη στη Χάλκη τυπώθηκαν καταστάσεις χρεών, ταυτότητες οφειλών και εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων, δόθηκαν επεξηγήσεις για τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών, εκτελέσθηκαν και συμψηφισμοί χρεών.

Την Παρασκευή ο κ. Πιτσιλής και το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ βρέθηκαν στη Σύμη για να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη διάρκεια των συναλλαγών τους με την εφορία.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Μπορώ να βγάλω κ γω σχολή για μπάτσος να με πληρώνεται για να κάθομαι να καπνίζω κ να μιλάω στο κινητό ενώ μπροστά μου (στην Φανερωμένη) τα αυτοκίνητα μένουν κολλημένα επι μισή ώρα κ να μη με νοιάζει...;;;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης