ροή ειδήσεων

«Η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι έργο της κυβέρνησης»



Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σύμφωνα με τα οποία θετικά εργασιακά νέα είναι αποκλειστικά αποτελέσματα ενεργειών επίδοξων υποψήφιων για αξιώματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου δηλώνει τα εξής:
Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η επεκτασιμότητά τους και τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία περιέχουν επανήλθαν στη χώρα με το πέρας των μνημονίων στις 21/08/2018, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και επιμονή της παρούσας κυβέρνησης.
Στην περιοχή μας, ευτυχώς, μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων διατηρήθηκε καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο συλλογική σύμβαση εργασίας, και αυτό είναι έργο εργοδοτών και σωματείων.
Όμως, είναι γεγονός πως σε αρκετά ξενοδοχεία η σύμβαση αυτή δεν τηρούνταν, όπως γνωρίζουμε επίσης το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει οι εργαζόμενοι σε αρκετά ξενοδοχεία στα οποία δούλευαν και έμεναν απλήρωτοι για μήνες, με αποκορύφωμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας το καλοκαίρι του 2014.
Είναι γεγονός πως, από το 2015, με επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για συνεχείς ελέγχους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το πρόβλημα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αμβλύνθηκε στο ελάχιστο.
Σήμερα, η υπογραφή της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων έρχεται να κλείσει τη ζοφερή εργασιακή περίοδο στο σύνολο των εργαζομένων, επαναφέροντας την κανονικότητα των εργασιακών σχέσεων στο σύνολο του κλάδου. Ξεκάθαρα, αυτό είναι έργο της κυβέρνησης.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Το Γραφείο Τύπου.-

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *