ροή ειδήσεων

Δωδεκάνησα και Κρήτη καθορίζουν τη στάση τους



Με το βλέμμα στραμμένο στο Φανάρι, όπου συγκαλείται η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκονται οι Μητροπολίτες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αναμένοντας τις αποφάσεις του προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από το περασμένο Σάββατο, όπου έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, όσο και με τον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους πολιτικούς αρχηγούς Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

Οι ιεράρχες της Κρήτης με δηλώσεις του έχουν εκφράσει τη έντονη διαφωνία τους για την προωθούμενη συμφωνία, και μάλιστα προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν η κυβέρνηση νομοθετήσει μονομερώς τις αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς τους.

Στην νέα σύνθεση της Αγίας και Ιερά Συνόδου συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Ρόδου, κκ. Κύριλλος και Σύμης κ.κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι αναμένεται να μεταφέρουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τις ανησυχίες των Κληρικών τους για τις προωθούμενες αλλαγές.

orthodoxianewsagency

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *