ροή ειδήσεων

Δολοφονία φοιτήτριας: Τι λέει ο δικηγόρος του 19χρονου συλληφθέντα Αλβανού


«Αντιλαμβάνομαι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί ευρέως την δημοσιότητα», λέει ο δικηγόρος του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας


«Δεν έχω λάβει ακόμη γνώση της δικογραφίας. Επιθυμώ την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης». Αυτό τόνισε ο δικηγόρος του 19χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο δικηγόρος του 19χρονου Αλβανού, Στέλιος Κιουρτζής, μιλώντας στo parapolitika.gr, τόνισε: «Τόσο η προανάκριση όσο και η κύρια ανάκριση, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί είναι μυστικές. Δεν δύναμαι αυτή τη στιγμή και επειδή δεν έχω λάβει γνώση της σχετικής δικογραφίας να πω κάποια πράγματα, αλλά και γιατί είναι τελείως αντιδεοντολογικό στην παρούσα φάση όπως είπα και προηγουμένως να πω κάτι για την συγκεκριμένη υπόθεση, σεβόμενος την μνήμη της θανούσας και στα πλαίσια της θεσμικής μου ιδιότητας ως νομικού συμπαραστάτη του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων», αναφέρει ο κ. Κιουρτζής.


Για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει για τον εντολέα του τον 19χρονο Αλβανό ο κ. Κιουρτζής αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί ευρέως την δημοσιότητα λόγω της φύσης του εγκλήματος και λόγω της ηλικίας των εμπλεκομένων.

Όμως, αυτή τη στιγμή ο εντολέας μου δεν έχει καν απολογηθεί. Είναι αντιδεοντολογικό αυτή τη στιγμή να αναφερθώ στην υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσω και τα αιτήματα που πρόκειται να υποβάλλω και κυρίως την δημοσιοποίηση θεμάτων, τα οποία αφορούν την δικογραφία και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Θέλω πρώτα να έχω μια πλήρη εικόνα της δικογραφίας και πλήρη άποψη για όσα αναφέρει να υποβάλλω τα αιτήματα που προτίθεμαι να υποβάλλω.

Εκείνο το οποίο κι εγώ επιθυμώ είναι η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο ρόλος του δικηγόρου, του συνηγόρου είτε υπερασπίσεως είτε της πολιτικής αγωγής. Διότι ο συνήγορος είναι συλλειτουργός στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Κι αυτός είναι και ο ρόλος ο δικός μου. Πάντα στα πλαίσια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εντολέα μου».

Όσο για την θέση του εντολέα του σημειώνει: «Εξυπακούεται ότι οι κατηγορίες θα πρέπει πρώτα να γίνουν σαφείς. Αστυνομική προανάκριση και εν δυνάμει άσκηση εισαγγελικών καθηκόντων δεν σημαίνουν τίποτα».

ethnos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *