ροή ειδήσεων

Η ιστορική φωτογραφία της Γης από το Διάστημα πριν από 50 χρόνια



Ηταν 24 Δεκεμβρίου του 1968 στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) όταν οι αστροναύτες του «Απόλλων 8», απαθανάτισαν για πρώτη φορά τον πλανήτη μας από το διάστημα, ενώ βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

«Η αυγή της Γης είναι το σύμβολο του πόσο εύθραυστο είναι το περιβάλλον μας» λέει στην Repubblica ο Ιταλός αστροναύτης Ρομπέρτο Βιτόρι που έχει «πετάξει» τρεις φορές μέχρι τώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό .

«Αυτή η φωτογραφία της Γης, με γεμίζει με μια αίσθηση λύπης, επειδή έχω δει τη Γη από τον ISS, και από εκεί με θέα το γαλάζιο χρώμα, το οποίο μεταδίδει θετική ενέργεια. Αν μπορώ να ταυτιστώ με το εκείνους που τράβηξαν αυτή τη φωτογραφία, αντιλαμβάνομαι ένα διπλό συναίσθημα, τη μοναξιά του να είσαι τόσο μακριά από το πιο όμορφο μέρος στο ηλιακό σύστημα, τον μπλε πλανήτη μας, αλλά και τη γνώση για τις επιθέσεις που δέχεται το οικοσύστημα» λέει.

«Ακόμα και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυτό που βλέπουμε είναι, εντελώς διαφορετικό από την καθημερινή εμπειρία. Αν κοιτάξουμε τον ουρανό μοιάζει ατελείωτος, αλλά είναι μόνο 100 χιλιόμετρα μακριά. Ακόμη περισσότερο και με την τεχνολογική πρόοδο μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να απομακρύνουμε τις ρυπογόνες δραστηριότητες έξω από το οικοσύστημα μας» προσθέτει ο Ιταλός αστροναύτης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια

  1. πρωτον το 68 δεν ειχαν καμερες με τοσο καλη ευκρίνεια και δευτερον φενετε οτι ειναι εικονα φτιαγμένη οτι και καλα αυτοι ηταν πανω σε ενα βραχο σε αλλο πλανητη και εβγαζαν αυτη την εικονα και ετυχε να βγει και ο βραχος φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/1/19 20:41

      Α, και κάτι άλλο. Για να καταλάβει κανείς ότι γράφεις αρλούμπες, όπως και όλοι οι όμοιοι σου, η πρωσελήνωση έγινε το 1969 όχι το 1968.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/1/19 20:38

    Φωστήρα μου! Ότι του κατέβει λέει ο καθένας. Πρώτο, για ποια ευκρίνεια μιλάς; Δεύτερο πως είσαι σίγουρος ότι πολλά από την τεχνολογία που σήμερα χρησιμοποιείς δεν αναπτύχθηκε με το πρόγραμμμα Apollo; Ή θα μας πεις την ιστορία με το μολυβάκι; Τρίτον, ακόμη και σήμερα οι ταινίες κινηματογράφου (αυτές με το φιλμ) έχουν υψηλότερη ανάλυση από DVD, Blue-Ray. ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ ΑΥΤΟ;
    Εκτός φίλε μου αν χρησιμοποιώντας το έξυπνο κινητό σου με οθόνη αφής έχεις την εντύπωση ότι η τεχνολογία/τεχνογνωσία αναπτύχθηκε το πολύ πριν 15-20 χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *