επικαιρότητα

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Απίστευτες ιστορίες αποκάλυψε ο επιχειρηματίες για τους απαγωγείς του«Κάποια στιγμή είπα σε αυτόν που με φυλούσε. Δεν μου δίνεις το καλάσνικοφ να το λύσω; Δεν μπορώ άλλο να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Και εκείνος μου το έδωσε»Τα λόγια ανήκουν στον Κρητικό επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, και αποτελούν κομμάτι από την κατάθεση που έδωσε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη δίκη, που αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Στο άκουσμα ότι ο απαγωγέας τού έδωσε το καλάσνικοφ τα μέλη της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έμειναν έκπληκτα.
«Τι μας λέτε, κύριε Λεμπιδάκη; Είναι δυνατόν; Σας έδωσαν το όπλο να το λύσετε;» τον ρώτησε γεμάτη απορία η πρόεδρος, με τον 54χρονο επιχειρηματία να απαντά ήρεμος: «Και όμως ναι».

Χωρίς δικηγόρο

Στην κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, περιλαμβάνονται και άλλες απίστευτες ιστορίες. Οπως είπε, με έναν από τους φύλακές του έπαιζε χαρτιά και συγκεκριμένα κουμ καν, ενώ όπως χαρακτηριστικά προσέθεσε: «Συνήθως τον κέρδιζα». Κάποια στιγμή, μάλιστα, του είχε πει: «Δεν πας να βγάλεις την κουκούλα. Θα σκάσεις με αυτό στο κεφάλι».

Ο… ευγενικός «Ευγένιος»

Τον συγκεκριμένο απαγωγέα ο Κρητικός επιχειρηματίας τον αποκαλούσε «Ευγένιο», γιατί ήταν πολύ ευγενικός μαζί του. Στην ερώτηση δικηγόρου που υπερασπίζεται κατηγορούμενο εάν είναι αλήθεια ότι ο πελάτης του του πρότεινε να κάνει τον άρρωστο για να γλιτώσει, απάντησε: «Πράγματι μου το πρότεινε. Προσέθεσε, όμως, ότι υπάρχει περιμετρική φύλαξη από ενόπλους και ότι μπορεί να κινδύνευα αν το έκανα. Οπως αποδείχθηκε, ωστόσο, μάλλον δεν υπήρχε αυτή η φρούρηση».

Σε άλλη ερώτηση δικηγόρου για το κατά πόσο κατηγορούμενος του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν θα πάρει «ούτε ευρώ» από την απαγωγή, ο Λεμπιδάκης είπε: «Αλήθεια είναι και αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής όλοι το ίδιο έλεγαν».

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας χαιρέτησε κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου διά χειραψίας κάποιους από τους κατηγορουμένους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν πολύ ευγενικός μαζί τους. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η πρόεδρος φέρεται να του είπε ευγενικά: «Κύριε Λεμπιδάκη, φαίνεται πως δεν θέλετε να βοηθήσετε να αποδοθεί Δικαιοσύνη».
«Είναι ευγνώμων που δεν τον σκότωσαν»

Αφησε, δηλαδή, να εννοηθεί ότι ξέρει πράγματα τα οποία δεν καταθέτει. Πηγή με γνώση της υπόθεσης σχολιάζει, ωστόσο, σε σχέση με την παραπάνω φράση, ότι «αυτό για το οποίο είναι ευγνώμων ο Λεμπιδάκης είναι ότι δεν τον σκότωσαν. Γιατί ξέρει ότι εάν ήθελαν θα μπορούσαν να το είχαν κάνει. Τον είχαν όμηρο για 186 ημέρες, αλλά τελικά βγήκε ζωντανός από αυτό το θρίλερ. Αυτός είναι και ο λόγος που χαρακτήρισε τους απαγωγείς κακοποιούς και όχι δολοφόνους».

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης:
Η κεφαλή της νοσηλευτικής υπηρεσίας βασιζόμενη σε λόγια των αυλικών, χωρίς
να διασταυρώσει τα λεγόμενα των "ρουφιανων της" κατηγορεί υπαλλήλους και
τους στέλνει στον ψυχίατρο συμφωνα με τα λεγόμενά της γιατι στο ΓΝΡΟΔΟΥ θα
γινεται οτι λεει αυτη και κανενας αλλος . Κι όλα αυτά για να καλύψει
σκάνδαλα των δικών παιδιών!!!
ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης