ροή ειδήσεων

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Απόταξη για τέσσερις αστυνομικούς και αργία για τους υπόλοιπους προτείνει η ΕΔΕ



ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Πρόκειται για πρόταση ενός αξιωματικού, ο οποίος στη συνέχεια θα κριθεί για αυτό - Πλεύρης: Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αποφασίζει αν θα παραπεμφθούν οι αστυνομικοί στο πειθαρχικό η όχι

Βαρειές ποινές προτείνει για τους οχτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου προτείνει κατά πληροφορίες το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκετην παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών για τους τέσσερις εκ των οχτώ αστυνομικών προτείνεται η απόταξη, η βαρύτερη, δηλαδή, πειθαρχική ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε αστυνομικό.


Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω αστυνομικοί - αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ - θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσους μήνες αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ χωρίς να αμείβονται. Εάν, δε, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα θα αποταχθούν.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος τόνισε στα Παραπολιτικά fm ότι συνάδελφοι του έπραξαν με βάση τη διεθνή πρακτική ενώ σχετικά με την ΕΔΕ σημείωσε πως πρόκειται για πρόταση ενός αξιωματικού, ο οποίος στη συνέχεια θα κριθεί για αυτό.


«Το πόρισμα δεν είναι απόφαση. Ο αξιωματικός που ολοκλήρωσε την ΕΔΕ δίνει το πόρισμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ και αυτός αποφασίζει αν θα παραπεμφθούν οι αστυνομικοί στο πειθαρχικό η όχι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης των δύο εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών.

Ανέφερε πως είναι λυπηρό οι ενδιαφερόμενοι να μην γνωρίζουν κάτι και το γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ να έχει πληροφορήσει πρώτα τα μέσα ενημέρωσης και τόνισε πως το σημαντικό είναι το τι θα πει η ποινική διαδικασία.

Σημείωσε μάλιστα πως του κάνει εντύπωση που - σύμφωνα με το πόρισμα - έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τους 8 ενώ η δικαιοσύνη έχει ασχοληθεί μόνο με τους 4.

Η ΕΔΕ υπό την ευθύνη ταξίαρχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθνών είχε διαταχθεί μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτα του θανάτου του 33χρονου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.


Δείτε τα βίντεο από τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *