ροή ειδήσεων

Ρόδος: Διώξεις για δολοφονία από πρόθεση και βιασμό στους δύο συλληφθέντες



Με ραγδαίο ρυθμό ξετυλίγονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Δ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, οι οποίοι την Τετάρτη πρόκειται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nooz, το Λιμενικό σταμάτησε τις έρευνες όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, θεωρώντας ότι η υπόθεση είναι πλέον δεμένη και στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nooz, ο δύτης που την ανέσυρε την 21χρονη διαπίστωσε ότι είχε σημάδια στο λαιμό.



Το χρονικό της υπόθεσης

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεαροί συναντήθηκαν με την άτυχη κοπέλα έξω από το σπίτι της, στην πόλη της Ρόδου, και την μετέφεραν στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 21χρονου Ροδίτη, στους Πεύκους, περιοχή γειτνιάζουσα με τη Λίνδο, που απέχει περίπου 50 λεπτά από την πρωτεύουσα του νησιού.

Εκεί απαίτησαν από την 21χρονη να ενδώσει στις σεξουαλικές τους προτάσεις, ωστόσο όταν εκείνη αρνήθηκε οι δύο νεαροί είχαν βίαιη αντίδραση.

Ο 19χρονος Αλβανός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ο Έλληνας φίλος τουχτύπησε την φοιτήτρια με τη συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητη, αποδίδοντας τον θάνατο της στη βίαιη και ξαφνική αντίδρασή του.

Ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που την σκότωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της, τη μετέφεραν στην παραλία Φώκια, εκεί όπου ψαρεύουν οι ψαροντουφεκάδες, και πέταξαν το σώμα της στη θάλασσα. Εκεί η άτυχη Ελένη φέρεται να πνίγηκε.


Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Ροδίτη, Άκης Δημητριάδης, ο πελάτης του αρνείται τη συμμετοχή στο έγκλημα και ο ίδιος έχει ζητήσει 48ωρη προθεσμία για να εξετάσει τη δικογραφία.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι την κοπέλα παρέλαβε ο συγκατηγορούμενος του, ενώ και ο ίδιος ήταν στο όχημα, ότι ήταν στο σπίτι που έγινε η ενέργεια, καθώς του ανήκει, αλλά δεν συμμετείχε στο έγκλημα και δεν ήταν παρών στο σημείο και τη στιγμή που η κοπέλα πετάχτηκε στα βράχια.

Πρόσθεσε ότι οι γονείς του Έλληνα, επιφανείς Ροδίτες, είναι συγκλονισμένοι και δεν ξέρουν πως έχει μπλέξει το παιδί τους.

Σημειώνεται πως και οι δύο νεαροί θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Ο Έλληνας, είναι ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν, που εθεάθη κοντά στο σπίτι της φοιτήτριας και στο οποίο, όπως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, επιβιβάστηκε η κοπέλα το μοιραίο βράδυ.

Μάλιστα, συγγενής του είναι ο άνθρωπος που φέρεται να εντόπισε τη σορό της άτυχης κοπέλας στα βράχια και ενημέρωσε τις αρχές.

Ρόδος: Αρνείται την συμμετοχή του στη δολοφονία της φοιτήτριας ο 21χρονος Ροδίτης

Το χρονικό της ομολογίας

Λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 19χρονος Αλβανός, "έσπασε" στις επίμονες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Την ίδια στιγμή, ο 21χρονος, γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στους Πεύκους στη Λίνδο (οι γονείς του δραστηριοποιούνται στον τουρισμό), δεν έχει ομολογήσει, ενώ ρίχνει ευθύνες σχετικά με την εξαφάνιση της κοπέλας στον αλβανικής καταγωγής φίλο του, με τον οποίο φαίνεται πως είχαν βρεθεί μαζί με την κοπέλα στο σπίτι του στη Λίνδο.

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη των δυο όταν βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος «συνέλαβε» ένα λευκό βανάκι, το οποίο ανήκει στον πατέρα του Έλληνα να βρίσκεται καθ' οδόν από σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης 21χρονης με επιβάτες την κοπέλα και τον Έλληνα.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *