ροή ειδήσεων

Σκληρό δεξιό μανιφέστο Σαμαρά: Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη


Με ρητορική περί έθνους, σημαία το Σκοπιανό και επίθεση στην αριστερά για εθνομηδενισμό, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι “τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε”. Υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ΝΔ να νικήσει στις εκλογές, αλλά χρειάζεται συντριπτική νίκη...

Με ομιλία- μανιφέστο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ως ο εκφραστής της σκληρής και “υπερήφανης” δεξιάς, με ρητορική περί έθνους, σημαία το Σκοπιανό και επίθεση στην αριστερά για εθνομηδενισμό και υποταγή στους εταίρους.

Στο στόχαστρο του βρέθηκε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας με ατάκες όπως “Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη” με αφορμή δημοσιεύματα για το μενού του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για το Σκοπιανό και τη στάση απέναντι στους “μπαχαλάκηδες” διαδηλωτές όπως τους χαρακτήρισε. Έκλεισε από την πλευρά του το μάτι στους διαδηλωτές χθες στη Θεσσαλονίκη, τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και τις καταλήψεις στα σχολεία με επίκληση του ίδιου θέματος.

“Είστε φιλελεύθεροι, είστε πατριώτες, να είστε υπερήφανοι για αυτό, τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε! Η ιστορία είναι με το μέρος μας, η συνείδηση της παράταξης είναι όρθια, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν” δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του εισπράττοντας ομολογουμένως θερμό χειροκρότημα.

Ταυτόχρονα όμως έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών και έβαλε ψηλά τον πήχυ: Υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ΝΔ να νικήσει στις εκλογές, αλλά χρειάζεται συντριπτική νίκη ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακυβερνησίας.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού είχε αναφορές σε Δεκεμβριανά του 1944, Ρουβίκωνα, Κατσίφα, Αμφίπολη και Ορθδοξία.

“Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπέρ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης. Είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του «Ρουβίκωνα». Είναι αυτοί που τελευταία, κάθε βράδυ τους βλέπουμε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, να κλαίνε και να οδύρονται, που έχασε το ΕΑΜ το 1944, τη «μάχη της Αθήνας»… Για το πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν εκείνοι είχαν κερδίσει,ούτε κουβέντα, βέβαια… Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χιμάρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας.

Είναι εκεί κοντά που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσίφας, για τη γαλανόλευκη. Θυμίζοντας δύο άλλα ελληνόπουλα, τον Τασο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν χάσει στην Κύπρο τη ζωή τους - πάλι για τη γαλανόλευκη… Μας κυβερνούν αυτοί που θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας… «σύμβολο εθνικισμού»! Είναι αυτοί που ποτέ δεν αγάπησαν τον Παύλο Μελά. Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας” ανέφερε ειδικότερα ο κ.Σαμαράς, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως εθνική απειλή ουσιαστικά.

“Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν «προστάτες των φτωχών». Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»!” πρόσθεσε.

“Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω! Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους», το εννοώ! Και ασφαλώς, και ο κόσμος δεν ξεχνάει…” δήλωσε επίσης ο κ.Σαμαράς.

Σχολίασε τις διαδηλώσεις για το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι ήταν αυθόρμητες και κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές.

“Μια ζωή, η φαντασίωση της Αριστεράς, ήταν να φτιάξει «λαϊκό κίνημα». Και για πρώτη φορά το «πέτυχε»! Βγήκε πράγματι ο κόσμος στους δρόμους. Αλλά βγήκε εναντίον τους! Για πρώτη φορά κατέβηκε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους, για το Μακεδονικό: Στη Θεσσαλονίκη αρχικά. Στην Αθήνα μετά. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας στη συνέχεια. Και κατέβηκαν αυθόρμητα. Κι από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη γνωστή του μέθοδο:Είναι «Εθνικιστές» και «φασίστες»! Αλλά ποιοι κατηγορούν τον λαό που ξεσηκώνεται; Όσοι συνεργάστηκαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την κυβέρνησή μας! Όσοι συγκυβερνούν τέσσερα χρόνια με την άκρα δεξιά”, είπε.

“Είδε ακόμα η κοινωνία μας μαθητές να κατεβαίνουν και να διαδηλώνουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μαζικά, αυθόρμητα, ενωτικά, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Δεν έσπαγαν. Δεν έκαιγαν. Δεν κατέστρεφαν. Δεν απειλούσαν. Απλώς ζητούσαν να ακουστεί η αλήθεια τους. Η αλήθεια μας” πρόσθεσε.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι αντίθετα η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στους κουκουλοφόρους: “Όμως, λίγες μέρες αργότερα βγήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, να σπάσουν, να καταστρέψουν, να κάψουν ό,τι βρουν μπροστά τους - και κυρίως να κάψουν ελληνικές σημαίες. Με μίσος για την Ελλάδα, με μίσος για την κοινωνία, με μίσος για ό,τι είμαστε, ό,τι πιστεύουμε, ό,τι μας κρατάει όρθιους. Και η κυβέρνηση τους χάιδεψε, τους καλόπιασε, τους φέρθηκε με «τρυφερότητα» και «κατανόηση»”.

Ο κ.Σαμαράς όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στο Σκοπιανό. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν πάντα και είναι αντίθετος “με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας” (καρφώνοντας και όσους στη ΝΔ έχουν ταχθεί διαχρονικά υπέρ σύνθετης ονομασίας) και υποστήριξε ότι εκτός των άλλων το όνομα θα επιφέρει “αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα”.

Κατήγορησε τον κ.Τσίπρα ότι “ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα” και υποστήριξε ότι δείχνει υποχωρητικότητα χωρίς προηγούμενο από επιλογή, διότι όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός “δεν πιστεύει στα σύνορα και στην ανάγκη φύλαξής τους. Δεν πιστεύει στο Έθνος! Θεωρεί "εθνικιστές" όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας! Και διχάζει τους Έλληνες.”

Σχολίασε επίσης ειρωνικά: “Ακούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό - αν είναι δυνατόν - να υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Που καταντήσαμε... Δεν ξέρει ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις!”

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι το 2015 δεν έδωσε έντιμες υποσχέσεις αλλά είπε προσχεδιασμένες δήθεν αυταπάτες και οργανωμένα ψευδη για να ξεγελάσει το λαό. Επικαλέστηκε δε όσα δηλώνει σήμερα η πρώην Πρόεδρος της Βουλης Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του κ.Τσίπρα.

Ο κ.Σαμαράς τέλος προειδοποίησε για κίνδυνο ακυβερνησίας και τόνισε: “ΗΕλλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση - συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα - αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τη "βόμβα", το στημένο ναρκοπέδιο, που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω του. Ακούστε: Δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές. Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική. Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή παν-στρατιά!”

Δήλωσε επίσης θέλοντας να εκφράσει την αντίθεση του με όποια εσωκομματική κριτική προς πάσα κατεύθυνση: “Ο καθένας από μας έχει, ασφαλώς, δικαίωμα στην άποψή του. Ακόμα και στη διαφωνία με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση.”

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *