ροή ειδήσεων

Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο, η Ελλάδα απαντά με κομάντο

Το μήνυμα που στέλνει η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά



Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και της αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Με παράτυπη NAVTEX που εξέδωσε μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το κάνει για περιοχές εντός του ελληνικού FIR δεσμεύει για την ερχόμενη Τρίτη όλη την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και Ικαρίας για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί.






Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το news.gr, η Ελλάδα απαντά με μήνυμα που στέλνει η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή επίγειων, εναέριων και πλωτών μέσων και δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ως χώρα, η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, η οποία διαφυλάττει τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ωστόσο, από την στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Οι Ειδικές Δυνάμεις μας καθιστούν σαφές σε φίλους και συμμάχους, αλλά και στους αντιπάλους, ότι αποτελούν τη δυναμική μας παρουσία και την απάντηση που θα δώσει η Ελλάδα, όπου κληθεί, στη ξηρά στα βόρεια σύνορα μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει Ελληνισμός».


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *