ροή ειδήσεων

Πώς επιχειρηματίες γλιτώνουν το δώρο των Χριστουγέννων-«Βροχή» οι καταγγελίες



Πολλούς τρόπους για να γλιτώσουν το δώρο έχουν σκαρφιστεί επιχειρηματίες


Απίστευτες καταγγελίες φτάνουν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) ως προς την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από τους επιχειρηματίες στους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες σχετίζονται με τους τρόπους που βρίσκουν κάθε φορά οι επιχειρηματίες για να γλιτώσουν τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα...


Ένας από τους τρόπους που έχουν ανακαλύψει κάποιοι επιχειρηματίες για να γλιτώσουν το αυτόφωρο είναι να πληρώσουν το δώρο και στη συνέχεια να το ζητήσουν πίσω από τους εργαζόμενούς τους. «Δυστυχώς, στο Ηράκλειο υπάρχουν επιχειρηματίες, οι οποίοι καταβάλλουν μέσω τραπεζικής κατάθεσης το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενούς τους αλλά στη συνέχεια το ζητούν πίσω. Υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, κυρίως ανώνυμες, και έχουμε παρέμβει.


Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που –μετά από καταγγελία– έγινε συνεννόηση με την αστυνομία και ο υπάλληλος έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον εργοδότη», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

«Δυστυχώς οι εργαζόμενοι δεν προχωρούν εύκολα σε καταγγελία, επειδή φοβούνται μην στοχοποιηθούν και απολυθούν. Γι’ αυτό κι εμείς όταν έρχονται αυτές οι καταγγελίες τις χειριζόμαστε όσο πιο διακριτικά γίνεται για να μην αντιληφθεί ο επιχειρηματίας ποιος είναι ο εργαζόμενος που έκανε την καταγγελία», ανέφερε σχετικά ο κ. Βοργιάς.
Βάζουν δώρο αντί για μισθό

Ένας ακόμη τρόπος, σύμφωνα με το cretapost.gr, που έχουν εφεύρει οι επιχειρηματίες για να μην πληρώσουν τον 13ο μισθό είναι να βάζουν δώρο αντί για μισθό. «Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Ο επιχειρηματίας καταβάλλει το δώρο των Χριστουγέννων ώστε να είναι καλυμμένος με το νόμο αλλά δεν πληρώνει τον μισθό του Δεκεμβρίου. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται προσοχή γιατί στο μυαλό μας πάντα έχουμε την προστασία των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κ. Βοργιάς.

Βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι το πήραν

Υπάρχουν, βέβαια, και οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν δίνουν το δώρο των Χριστουγέννων ζητώντας, όμως, από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι το έλαβαν.

«Αυτό είναι και το πιο σύνηθες στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, αρκετές είναι οι περιπτώσεις των εργαζομένων που υπέγραψαν ότι έχουν λάβει το χριστουγεννιάτικο δώρο αλλά δεν πήραν ποτέ τα χρήματα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες είναι ότι η μη καταβολή του χριστουγεννιάτικου δώρου αποτελεί ποινικό αδίκημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιάς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *