ροή ειδήσεων

Ποια είναι η φθηνότερη μέρα για να κάνεις κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου



Η Τετάρτη είναι η πιο φθηνή ημέρα για τους Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να κάνουν κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου με την Παρασκευή, όμως, να είναι η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψουν, ενώ τα περισσότερα ταξίδια μας διαρκούν από 2-7 ημέρες.



Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε για το 2018 η Skyscanner, μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες αναζήτησης αεροπορικών πτήσεων, και έχει στη διάθεση του το CNN Greece.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες ήταν η …Ελλάδα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι οι πέντε από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2018 ήταν εντός συνόρων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αθήνα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, το Λονδίνο, η Λάρνακα, η Ρώμη, η Ρόδος, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Σαντορίνη. Πιο δημοφιλής χρονική διάρκεια είναι οι 3 και 5 ημέρες με ποσοστό της τάξεως του 17%-18%, ενώ πάνω από 10% είχαν τα 2ήμερα, 5νθήμερα και 7ήμερα ταξίδια.
Η ημέρα με τα περισσότερα ταξίδια όσον αφορά τους Έλληνες ήταν η 21η Δεκεμβρίου -πιθανότατα λόγω του γεγονότος ότι τα φετινά Χριστούγεννα έδιναν τη δυνατότητα για μίνι διακοπές, ενώ η φθηνότερη ημέρα για να κάνει κανείς κράτηση ήταν η Τετάρτη αν και η πιο φθηνή ημέρα για να ταξιδέψει κανείς αποδείχθηκε ότι ήταν η Παρασκευή.

Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η ημέρα με τις περισσότερες αεροπορικές αφίξεις ήταν η 1η Αυγούστου 2018 με τον Αύγουστο να είναι, όπως θα περίμενε κανείς, ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση, αν και ο Ιούλιος ήταν αρκετά κοντά. Με ποσοστό άνω του 25%, οι 7ήμερες διακοπές στην Ελλάδα ήταν οι πιο δημοφιλείς, ενώ υπήρξε και ένα 10% που έμεινε για 14 ημέρες.

Τα τρία αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Skyscanner, ήταν η Λήμνος, η Μύκονος και η Αλεξανδρούπολη.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τις χώρες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστώνπρος την Ελλάδα. Στην πρώτη θέση είναι το Ισραήλ με μία αύξηση της τάξεως του 65%, ενώ ακολουθούν η Ινδία (55%), η Βραζιλία και η Πορτογαλία (περίπου +45% έκαστη), η Ελβετία (30%), ενώ τη δεκάδα κλείνουν η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Γερμανία και ο Λίβανος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *