ροή ειδήσεων

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει παραδώσει την άμυνα της χώρας σε έναν αλλοπρόσαλλο



Τον προβληματισμό του για τη νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικά όσον αφορά στη στάση του κυβερνητικού εταίρου και τις δηλώσεις του στο Καστελόριζο εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθώς, όπως τόνισε, έχει παραδώσει την άμυνα της χώρας σε έναν άνθρωπο αλλοπρόσαλλο.

«Με προβληματίζει, όπως με προβληματίζουν και οι δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που δεν τις βρίσκω και πάρα πολύ ωφέλιμες πατριωτικά» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Σχολιάζοντας, ειδικότερα, τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsit.gr, ανέφερε ότι προβληματίζεται πιο πολύ με τις προεκλογικού τύπου κραυγές του κ. Καμμένου. «Δεν μπορεί να λέει τι θα γίνει στο Καστελόριζο και να δεσμεύει την πολιτική ηγεσία. Δεν νομίζω πως είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και, προφανώς, δεν είναι σε συνεννόηση και με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους πολιτικούς αρχηγούς» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ μεγάλο θέμα για να το ανακοινώνει κάποιος ως προεκλογική φούσκα».

Επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν αλλάζει και συμπλήρωσε πως διατηρεί επιφυλάξεις μέχρι να γίνουν οι τελικές τροποποιήσεις του Συντάγματος. «Θέλουμε να δούμε εάν τα όσα γράφει η Συμφωνία των Πρεσπών καθρεφτίζονται στη συμφωνία του Συντάγματος» επισήμανε, ενώ επέκρινε τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής πως κρύβονται στις κρίσιμες αποφάσεις με το βάρος να πέφτει πολλές φορές στο Ποτάμι.

«Δεν επηρεαζόμαστε από τις προφορικές δηλώσεις, γιατί οι προφορικές δηλώσεις είναι συνήθως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εσωτερικές δηλώσεις, μας ενδιαφέρουν τα κείμενα. Αυτά παρατηρούμε, αυτά προσέχουμε κι εκεί θα είναι η προσοχή μας» υποστήριξε και επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Για μετεκλογικά σενάρια

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι «είναι δεδομένο πως το Ποτάμι θα έχει μία αυτόνομη πορεία και είναι βαρετό να επαναλαμβάνω πως θα ήταν ντροπή για έναν πολιτικό αρχηγό ενός κόμματος να κατέβει με ψηφοδέλτια άλλου κόμματος, είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί θεωρούμε ότι είναι μία κυβέρνηση που προσθέτει προβλήματα στη χώρα, δεν αφαιρεί. Μία κυβέρνηση γεμάτη με ιδεοληψίες. Όπως, αντιστοίχως, είμαστε και αντίθετοι στο συντηρητικό παρελθόν της ΝΔ. Άλλωστε, αυτό που λέμε στους πολίτες είναι αυτό ακριβώς. Ότι προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρέπει να προσέξει ο κόσμος με την ψήφο του να μην επιστρέψει σε συντηρητικές λύσεις του παρελθόντος» υπογράμμισε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *