ροή ειδήσεων

Χειρότερο …ποδαρικό δεν γινόταν για την Ελλάδα το 2019



Άρθρο γνώμης της Μαρίας Νικολαΐδου


Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η αυριανή επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας. Μην ξεχνάτε ότι σε λίγο καιρό έρχεται η προδοτική για τη χώρα συμφωνία των Πρεσπών στο κοινοβούλιο για επικύρωση.


Μιας συμφωνίας, τις προεκτάσεις της οποίας ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει ως κοινωνία.


Αντίθετα, η αυριανή επίσκεψη Μέρκελ είναι η αφετηρία ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.


Η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα του Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικού διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 έτη.


Πάντα εξάλλου οι Γερμανοί δεν είχαν χωνέψει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πολέμησε στον Β Παγκ. Πόλεμο με τις δυνάμεις του άξονα αλλά στο πλευρό των Άγγλων και των Αμερικανών και δεν τη συγχώρεσαν γι αυτό.


Φυσικά, η επίσκεψη της κας Μέρκελ θα γίνει μετά κλάδων και βαΐων από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και γενικότερα του πολιτικού κόσμου. Ο κ. Τσίπρας κινείται σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια για τα εθνικά θέματα αλλά λίγο φαίνεται να τον ενδιαφέρει. Σκοπός του είναι μόνο να μείνουν ικανοποιημένοι οι εκτός Ελλάδος «εργοδότες « του.


Η καγκελάριος είναι αυτή που ξεζούμισε με το μνημόνιο και τις πρόθυμες μαριονέτες της την Ελλάδα.


Είναι αυτή που ευθύνεται για την πτώχευση και την υποδούλωση μιας χώρας ευλογημένης με πλούσιο έδαφος και υπέδαφος, ενός λαού περήφανου που τον κατάντησε να σκύβει το κεφάλι και χωρίς αξιοπρέπεια να ψάχνει τα σκουπίδια για να επιβιώσει. Να ξεπουλάει όσο όσο τα υπάρχοντά του ή να τα χάνει λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας και των απαιτήσεων των δανειστών.


Είναι υπεύθυνη για τις τόσες αυτοκτονίες που πολύ συχνά δεν αναφέρονται πουθενά από τα ΜΜΕ που με τη στάση τους ενισχύουν την παθητικοποίηση των Ελλήνων σε όλα αυτά που συμβαίνουν.


Η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα, την οποία θεωρεί γερμανικό προτεκτοράτο, για να επιβλέψει και να μειώσει τις όποιες αντιδράσεις που θα προκύψουν από την επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στόχος της είναι επίσης να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις του προέδρου της ΝΔ και να μην τον αφήσει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην Κυβέρνηση.


Κι ενώ θα έπρεπε να κλείσουν οι δρόμοι από τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των πολιτών εναντίον της καταστροφέα της Ελλάδας που απλόχερα παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία, θα είναι κλειστοί από δεκάδες αστυνομικούς που θα επιβλέπουν την προστασία της.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά που θα ζήσουμε αμέσως μετά την επίσκεψη τον επόμενο καιρό δε θα έχουν ταίρι.


Από συναλλαγές στη Βουλή για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας 151 βουλευτές από διαφορετικά κόμματα, απώλεια της δεδηλωμένης αν αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση ο Π. Καμμένος έως και πρόταση μομφής από την Ν.Δ. Και επειδή θα έχουμε δύο ψηφοφορίες στη βουλή, πρώτα για την κύρωση της Συμφωνίας, και μετά (όχι αμέσως) για την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το Μαξίμου έχει ήδη αναγγείλει ότι σκοπεύει να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή από τη Βουλή. Δηλαδή, αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν ως κόμμα τη Συμφωνία και αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αλλά χωρίς να την καταψηφίσουν, τότε δια της ανοχής τους, μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει άνετα το θεάρεστο έργο της. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι σαφείς και ακολουθούνται κατά γράμμα. Απλά η κυρία Μέρκελ έρχεται να επιβλέψει τις εργασίες αυτές και να «λιώσει» με τη μπότα της, τις όποιες δυσκολίες και διαφωνίες υπάρχουν.


Κι εμείς αγαπητοί μου συνέλληνες θα είμαστε για άλλη μια φορά θεατές σ ένα έργο που αφορά εμάς και την τύχη της Ελλάδας χωρίς όμως να ερωτηθούμε και χωρίς να μας επιτρέπεται ν αντιδράσουμε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *