ροή ειδήσεων

«Μαϊμού» αστυνομικός απέσπασε 58.000 ευρώ με απάτες στη Ρόδο



Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 46χρονο, που παρίστανε τον αστυνομικό καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει 58.000 ευρώ με διάφορες απάτες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή, ο 46χρονος κατηγορούνταν για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος, για τα οποία τον Μάρτιο του 2018 είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης, επιβάλοντάς του ποινή κάθειρξης 6 ετών και για δύο πλαστογραφίες σε βαθμό πλημμελήματος για τις οποίες του επιβλήθηκε 1 έτος φυλάκιση για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ένας εκ των θυμάτων και με αφορμή αυτό άρχισε η διερεύνησή της. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 46χρονος παρουσιάζονταν συστηματικά ως αστυνομικός Ειδικής Υπηρεσίας και με πρόσχημα την παροχή διευκολύνσεων, αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, μοίραζε υποσχέσεις, ότι θα τους τακτοποιούσε φορολογικές και άλλες υποθέσεις με το αζημίωτο.

Πιο συγκεκριμένα, άλλες φορές παρουσιάζονταν ως αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας, άλλες ως ορκωτός λογιστής και άλλες ως στέλεχος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ζητούσε χρήματα για παράβολα, που δήθεν κατέθετε, μοίραζε διάφορα έγγραφα ως πλαστές βεβαιώσεις και πολλά άλλα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του παρουσία εισαγγελέα, έμειναν άναυδοι, όταν διαπίστωσαν, ότι είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο «απάτης», έχοντας στη διάθεσή του από ειδικά έγγραφα-εξουσιοδοτήσεις έως και μεταλλικό σήμα της Αστυνομίας.

Ο εν λόγω δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές Αρχές πριν από 15 χρόνια, όταν και πάλι είχε διαπράξει διάφορες απάτες στο νησί της Ρόδου. Τότε παρουσιάζονταν ως... ειδικός διαμεσολαβητής-λογιστής, που θα τακτοποιούσε διάφορες υποθέσεις, που είχαν πολίτες της Ρόδου με το δημόσιο και άλλες υπηρεσίες. Ειδικότερα, το 2003 είχε διαπράξει και πάλι συνολικά 20 απάτες και είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια.

Η δράση του για την υπόθεση που εκδικάστηκε στο δικαστήριο, τερματίστηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2017, όταν ένα από τα θύματά του ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Τότε κλείστηκε ραντεβού σε καφετέρια και όταν έφθασε εκεί, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού και από τα στοιχεία που είχε στον υπολογιστή του, τις καταθέσεις και διάφορα άλλα, εντοπίστηκαν οι παραπάνω περιπτώσεις απάτης.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η διάπραξη απάτης το καλοκαίρι του 2016, όταν εμφανίστηκε ως αστυνομικός σε πολίτη της Ρόδου, δείχνοντάς του «προκήρυξη» της Αστυνομίας, η οποία δήθεν ζητούσε οδηγό για τον γερανό της αστυνομίας. Η... εξυπηρέτηση που θα έκανε για την πρόσληψη, κόστισε 1.000 ευρώ. Στις 31 Ιανουαρίου 2017 συστήθηκε σε έναν άλλον πάλι ως αστυνομικός της Οικονομικής Υπηρεσίας και του απέσπασε 3.134 ευρώ, για να τακτοποιήσει χρέος που είχε στην εφορία.

Τον Οκτώβριο του 2016 πήρε 1.700 ευρώ για να βοηθήσει συγγενικό του πρόσωπο, υποσχόμενος την πρόσληψή του, λόγω της θέσης του στην αστυνομία. Πριν 3 χρόνια πάλι παρίστανε τον αστυνομικό και πήρε από γυναίκα 3.760 ευρώ, για να τα βάλει σε τράπεζα της Γερμανίας με υψηλό επιτόκιο. Τον Σεπτέμβριο του 2016 πήρε 1.000 ευρώ από πολίτη, για να ενοικιάσει το κυλικείο της αστυνομίας. Τον Ιούνιο του 2016 ως αστυνομικός των... Εσωτερικών Υποθέσεων πήρε 500 ευρώ αρχικά και μετά άλλα 1.500 για δικαστικές αποφάσεις σε βάρος πολίτη, που θα έσβηνε.

Το 2015 έκανε διάφορες απόπειρες, ενώ το 2012 κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 3.500 ευρώ ως ταμίας σε σύλλογο γονέων σχολείου της περιοχής. Το 2014 πήρε 32.000 ευρώ τμηματικά, για να διαγράψει χρέος πολίτη στην εφορία. Τέλος, το 2016 πήρε 6.000 ευρώ, για να βάλει χρήματα στη Γερμανία και μετά για να μειώσει τις οφειλές στο ΤΕΒΕ από πολίτισσα της Ρόδου.

news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *