ροή ειδήσεων

Νέα έργα συντήρησης σε σχολικά συγκροτήματα στην πόλη και τα χωριά



Προκηρύχτηκαν δύο νέοι διαγωνισμοί, για την συντήρηση σχολικών μονάδων

Α)Όπως είχε ενημερώσει στην πρόσφατη συνάντηση του με τους εκπαιδευτικούς, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στο πρόγραμμα συντηρήσεων που αφορά τις σχολικές μονάδων Α΄ και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός «Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων Νήσου Ρόδου» συνολικού προϋπολογισμού 729.000 ευρώ, επί του συνόλου των 1,145,000 ευρώ βάσει της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο ανάδοχος του έργου θα αναδειχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντηρήσεως των σχολικών μονάδων.



Β) Με ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εκτέλεση έργων αντιμετώπισης του φαινομένου καθίζησης του Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 74,400 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους. Μεταξύ άλλων η τεχνική μελέτη του έργου προβλέπει, α) Υποθεμελίωση, β) Αντικατάσταση κουφωμάτων, γ)Επιχρίσματα –Χρωματισμοί, δ) Μονώσεις, ε)Επιστρώσεις.

Ο εργολάβος θα αναδειχθεί στις 18 Φεβρουαρίου

Συνολικά ο δήμος Ρόδου έχει δημοπρατημένα έργα συνολικού ποσού 2,582,000 ευρώ με οκτώ νέες εργολαβίες για τις συντηρήσεις σχολικών μονάδων από ιδίους πόρους και την αξιοποίηση προγραμμάτων και επένδυσε στον τομέα της εκπαίδευση για τη βελτίωση των συνθηκών και των εγκαταστάσεων, στην πόλη της Ρόδου και τις δημοτικές ενότητες .

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου «οι βελτιώσεις και οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, που αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό μέσο για το σκοπό αυτό .

Παράλληλα με τα 11 νέα σχολικά κτίρια και δύο κλειστά γυμναστήρια που θα εκτελεστούν μέσω ΣΔΙΤ, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, συντάσσουν μελέτες για νέα Νηπιαγωγεία και Σχολεία, που θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ στην επόμενη προκήρυξη, ώστε να αποκτήσουμε σύγχρονες σχολικές μονάδες όπως αξίζει στο δήμο και στα παιδιά μας»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *