ροή ειδήσεων

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών



Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας (20/12) και σε άλλες πόλεις ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων ήταν η πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων.

Τα λεγόμενα κριτήρια, βάσει των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, που θα είναι κοινά και για τους όποιους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία. Δημιουργούν τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργούν ως μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φέρνει μέσα στο Γενάρη τις αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο πρόσβασης. Αυτές οι αλλαγές όχι μόνο δε θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του Λυκείου, αλλά θα οικοδομήσουν ένα λύκειο «εξεταστικό κέντρο», με πολλαπλά φίλτρα και εμπόδια για τους μαθητές, με περιορισμό της γενικής παιδείας, που είναι αναγκαία σήμερα, και όλα αυτά με το περιτύλιγμα της «δήθεν» ελεύθερης πρόσβασης.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία η κυβέρνηση μοιράζει ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα για να πουλάει ελπίδα σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους!


Συγκεκριμένα:

Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται με ένα μόριο ανά μήνα και έως 120 μήνες. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια μοριοδοτούνται σε μονάδες ως εξής: Διδακτορικό 40 μονάδες, Μεταπτυχιακό 20, Δεύτερο Μεταπτυχιακό 7, Δεύτερο Πτυχίο 16, Ο βαθμός του Πτυχίου («Καλώς» 7 μονάδες, «Λίαν Καλώς» 14 και «Άριστα» 21), Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας (Άριστη γνώση 8 μονάδες, Πολύ Καλή γνώση 6, Καλή γνώση 4), Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου 4 και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών 4 μονάδες. Για τα κοινωνικά κριτήριαδεν υπάρχει πρόταση συγκεκριμένης μοριοδότησης. Επίσης δε λαμβάνεται υπόψη η επιτυχία σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές κοροϊδεύει ξανά τους χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές αλλά και τους νέους απόφοιτους, καλλιεργεί ελπίδες ότι θα διοριστούν. Έφτασε στο σημείο ο Γαβρόγλου να λέει ξεδιάντροπα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «…ο κάθε υποψήφιος να μπορεί να δει τον εαυτό του στην προκήρυξη…». ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που θα επιδιώξουν να βρουν μια θέση δουλειάς.



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ, ΝΑ ΚΥΡΙΑΧΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”!

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές:“τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους! Πετάνε στο καλάθι των αχρήστων χρόνια προσπάθειας και δουλειάς. Τα κριτήρια και η μοριοδότηση που επιδιώκουν να καθιερώσουν (ακαδημαϊκά, προϋπηρεσία, κοινωνικά) επί της ουσίας θα οδηγήσουν σε απολύσεις και σε διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας, σε απαξίωση των σπουδών στις σχολές και των πτυχίων των αποφοίτων, σε ένα αέναο κυνηγητό “προσόντων”. Συγκεκριμένα:
Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας χιλιάδων συναδέλφων. Πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.
Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα καλούνται συνεχώς να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.
Σε μια περίοδο που χιλιάδες αναπληρωτές δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει διατηρήσει το απάνθρωπο, άνισο καθεστώς για τις άδειες των συμβασιούχων (μητρότητας, ασθενείας κ.ά.), οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί σε μια κούρσα ανταγωνισμού για ελάχιστες θέσεις διορισμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ο καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ! Υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις των λεγόμενων “εργασιακών προσόντων”, των πιστοποιήσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει “δια βίου” να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας. Η πρόταση της κυβέρνησης βασίζεται στη λογική του ν. 3848 (Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ) και στις προτάσεις ανάδειξης των “αξιότερων”, που κατέθεσε και πριν ένα μήνα η ΝΔ στο πρόγραμμά της για την Παιδεία.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές, αλλά και απόφοιτους των λεγόμενων καθηγητικών σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!

Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου και Δημοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήμερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 25.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”! Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να μας καλεί η κυβέρνηση να “πούμε και ευχαριστώ” για την απόλυση συναδέλφων μας, για το ότι τα επόμενα πολλά χρόνια η εκπαίδευση θα στηρίζεται σε χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες,

στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ .

Διευκόλυναν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονταν τα κυβερνητικά επιχειρήματα για “αδυναμία μαζικών διορισμών” (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών), αλλά και τις λεγόμενες “επιταγές του νόμου”. Όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα δεκάδων Συλλόγων και ΕΛΜΕ, που ενώνει τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/τριών, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο. Ως βολικοί συνομιλητές της κυβέρνησης, μιλούν για κάποια “καλύτερα” κριτήρια διορισμών .

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:
Πάρτε πίσω το σχέδιο λαιμητόμο!
Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!
Τουλάχιστον 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσοντολογίου για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με το άνοιγμα των σχολείων, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση με στόχο την οργάνωση αγωνιστικής – απεργιακής απάντησης στην κυβερνητική πολιτική.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *