ροή ειδήσεων

Γερ. Παπαδόπουλος: “Αναμένεται ισχυρός σεισμός κοντά στη Ρόδο”



Μετά τον πρόσφατο σεισμό στη Ζάκυνθο έχει αυξηθεί η σεισμική δραστηριότητα στο ανατολικό τόξο όπως συνέβη με τον τελευταίο σεισμό που έχει καταγραφεί.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας σε εκπομπή δεν απέκλεισε την πρόκληση ισχυρότερων σεισμών στην ανατολική πλευρά σε διάστημα ενός χρόνου.
Τι ανέφερε για το ανατολικό τμήμα του Ελληνικού τόξου

“Μετά τις σεισμικές δονήσεις της Ζακύνθου, υπάρχει μια μικρή αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην άλλη πλευρά του τόξου. Στην Κρήτη και στην μεριά της Ρόδου, δηλαδή στο ανατολικό τμήμα του ελληνικού τόξου. Το δυτικό τμήμα ενεργοποιήθηκε με τον μεγάλο σεισμό 6,8 στη Ζάκυνθο.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους σεισμούς των δύο τμημάτων ο κύριος Γεράσιμος Παπαδόπουλος απάντησε:

“Υπάρχουν μελέτες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά που δείχνουν ότι όταν ενεργοποιείται το δυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου, επιφέρει μια αυξημένη πίεση στο ανατολικό τμήμα που εκφράζεται με σεισμική δραστηριότητα. Αυτή η σεισμική δραστηριότητα δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε ισχυρό σεισμό αλλά είναι πιθανό σε έναν χρονικό ορίζοντα ενός ή δύο ετών να φανεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και να το αξιολογούμε, γιατί υπάρχει μια αφανής σχέση μεταξύ των σεισμικών δονήσεων.”

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *