ροή ειδήσεων

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η ΄΄ψυχή΄΄ της Μονής Πανορμίτη Σύμης



Εφυγε από την ζωή στην Ρόδο τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου 2019 ο Συμιακός, Ιωάννης Βολονάκης του Σταματίου ο επί σειρά ετών ακούραστος Επιστάτης Τεχνικών Έργων με μεγάλη πολύ μεγάλη ιστορία, στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης και λίαν αγαπητός σε όλους. Την δουλειά αλλά και τις καζούρες και τα αστεία και το γέλιο, άδολα που ρίξαμε σκληρά εργαζόμενοι στο Μοναστήρι ήταν το κάτι άλλο.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του….. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ Γιάννη Βολονάκη. Η κηδεία θα γίνει στον Ι. Ναό των Ταξιαρχών Ρόδου αύριο Παρασκευή και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Έζησε στον Πανορμίτη 49 χρόνια, ως επιστάτης, ως πολυτεχνίτης, ο Βολονάκης που τον καλούσαν παντού για να λύσει προβλήματα της Μονής, να διεκπεραιώσει καταστάσεις, να σώσει τούρκους ψαράδες, ακόμα και να ξεγεννήσει τη γυναίκα που έπιασαν οι πόνοι ξαφνικά εκείνα τα μεσάνυχτα.

Κι ήταν τότε επί των ημερών του που ήρθε το ηλεκτρικό ρεύμα, που άνοιξε ο δρόμος προς τη Σύμη-και δυναμίτες έβαζε- που ηλεκτροδοτήθηκε το Σεσκλί, το νησάκι του Πανορμίτη.

Πάντα του άρεσε η συντροφιά των ηλικιωμένων ανθρώπων, αλλά ο Γιάννης Βολονάκης στα 91 του ήταν νέος, ένας νέος που είχε πλήθος εμπειριών οι οποίες καταγράφηκαν! Κι άκουσα και κάτι άλλο στην εποχή που όλοι κάτι κυνηγούν!

Ότι ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να νιώσει ευτυχισμένος: μια καρδερίνα να κελαηδάει στο Σεσκλί, κι αυτός να την κοιτάζει!

Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

ekklisiaonline.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *