ροή ειδήσεων

Καιρός: Σε λευκό κλοιό όλη η χώρα μια ημέρα πριν την έλευση της “Σοφίας”

Πολικές θερμοκρασίες την Πέμπτη!



Ο “Ραφαήλ” έχει σαρώσει όλη την χώρα που θυμίζει... Σιβηρία. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από την Πέμπτη ακολουθεί η “Σοφία” που θα “υπόσχεται” θερμοκρασίες μέχρι και -17. Ο καιρός θα έχει βελτίωση την τετάρτη όμως το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό.


Ο “Ραφαήλ” μας έδειξε τα δόντια του με την χώρα να θυμίζει… λευκό τοπίο στις περισσότερες περιοχές της. Το χιόνι έχει σκεπάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων, ενώ σε αρκετά σημεία η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πάρει… φωτιά για να καταφέρουν να ανοίξουν τους δρόμους.


Στην Αττική κλειστή είναι από τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης. Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.photo eurokinissi

Το χιόνι και ο παγετός έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.
Που θα χρειαστείτε αλυσίδες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στο 82ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, λόγω κατολίσθησης, όπως επίσης και στην δημοτική οδό Περιστέρας -χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.photo eurokinissi

Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους:Στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας. Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Πελετών – Μαρίου, από το 20ο, έως 40ο χιλιόμετρο.Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Παλαιοχωρίου – Αγίου Βασιλείου, από το 12ο, έως το 32ο χιλιόμετρο.

Στην Κορίνθια, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο. Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.Στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας, από 15ο χιλιόμετρο.

Στην Μεσσηνία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 33ο έως το 40ο χιλιόμετρο.Τέλος, λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.


Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας: Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου. Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την Άνω Χώρα. Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγ. Κυριακής. Στην εθνική οδό Καλλιθέας – Προυσού, από το 13ο έως, το 18ο χιλιόμετρο.

Χωμένη στο χιόνι ξύπνησε η Ευρυτανία όπως αναφέρει το tvstar ενώ ακόμη και μέσα στο Καρπενήσι οι κάτοικοι έδιναν μάχη με το χιόνι ενώ δήμος και περιφέρεια έχουν δώσει προτεραιότητα στη διάνοιξη των κεντρικών οδικών αξόνων
Φεύγει ο “Ραφαήλ”, έρχεται με πιο άγριες διαθέσεις η “Σοφία”

Έρχεται η “Σοφία” με ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα κάνουν ιστορικό ρεκόρ και θα φτάσουν ακόμη και στους -17 όπως μας πληροφορεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος!

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα “σαρώσουν” ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.


Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά – παραθαλάσσια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.
Πως θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη

Κρύο, χιονόνερο και έντονες καταιγίδες μας επιφυλάσσει και αύριο Τετάρτη ο καιρός εν αναμονή της “Σοφίας” που θα χτυπήσει την… πόρτα μας από την Πέμπτη και θα φέρει πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα.


Το πρωί θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη νοτιά νησιωτική χωρά. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 που βαθμιαία θα εξασθενίσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.photo eurokinissi

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στη δυτική- κεντρική Μακεδονία 400 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία στα βόρεια χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά των βορινότερων περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ηπειρωτικά από -04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες νωρίς το πρωί στα ανατολικά με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στην Εύβοια οποί θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Νέα αύξηση των νεφώσεων από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νοτιά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Ζάκυνθος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *