ροή ειδήσεων

Παλαίμαχος διεθνής αθλητής συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων



Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη, στην Κέρκυρα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 39χρονος, ο οποίος είναι παλαίμαχος διεθνής αθλητής που πλέον εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Ο 39χρονος προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εργαζόταν στο τμήμα Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ φέρεται να είναι πρώην αθλητής, ενώ η συμμετοχή του αυτή σε Εθνική Ομάδα τού εξασφάλισε και τη θέση στο ελληνικό Δημόσιο.
Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου, κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και σκληροί δίσκοι.


Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement), σύμφωνα με τα οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη Αμερικανίδα πολίτη και κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες της απέσπασε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονταν από την οικιακή σύνδεση διαδικτύου του 39χρονου, στην Κέρκυρα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *