ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μετά την… κωλοτούμπα, η κουρελού! Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα!»



Μια πρώτη γεύση για τους υψηλούς τόνους που θα χρησιμοποιήσει στην προεκλογική περίοδο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ενθυμούμενος τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πριν τις εκλογές του 2015 για τη... Ρόδο και το πήδημα, προκάλεσε τον πρωθυπουργό με τον ίδιο τρόπο, κλείνοντας την ομιλία του μ' αυτή τη φράση και καλώντας τον να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη εκλογών: «Εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επέμεινε ότι Τσίπρας – Καμμένος παίζουν θέατρο και η διαδικασία είναι στημένη, αλλ’ αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία πράξη της κυβέρνησης, αποκάλεσε τους έξι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση ως «κομπάρσους στη φαρσοκωμωδία», κάνοντας λόγο για τρεις στόχους, όπως είπε: Την παραμονή για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και την επιβεβαίωση του «μορφώματος», κατά τον ίδιο, των ΑΝΕΛ ως κοινοβουλευτικού κόμματος.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, αλλά συγχωνεύθηκαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για δανεικούς βουλευτές από τους ΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση, ενώ επέμεινε στον όρο «κυβέρνηση κουρελού», επισημαίνοντας ότι είναι ένας νέος όρος που εισάγεται από τον κ. Τσίπρα στο πολιτικό λεξιλόγιο, μετά την «κωλοτούμπα». Μίλησε δε για «κυβέρνηση ενοχής αντί ανοχής».

Απευθυνόμενος δε προς τον Σπύρο Δανέλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευθεία συναλλαγή και υποστήριξε πως όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στηρίζει ταυτόχρονα και τη συμφωνία των Πρεσπών. Ονομαστικά αναφέρθηκε και στην Κατερίνα Παπακώστα, ενώ επέκρινε σφόδρα τον ορισμό του έως και χθες Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων ως υπουργού Άμυνας, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη κίνηση την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη και συγκρίνοντάς την με αυτή του χουντικού Σπαντιδάκη.

Αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον Παύλο Πολάκη, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι καλύπτει τις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στους δικαστικούς και συνολικά την κυβέρνηση ότι κατασκευάζει ενόχους με την υπόθεση Novartis.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι την ενέκρινε και ο κ. Καμμένος από τη στιγμή που καταψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι κι επανέλαβε ότι παραδίδει στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Γι’ αυτό το λόγο, όπως κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στο λαό και όχι μόνο απέναντι στους Μακεδόνες.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *