ροή ειδήσεων

Είχαν γεμίσει το κέντρο της Ρόδου με ναρκωτικά



47 άτομα Έλληνες και αλλοδαποί δικάζονται αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο. Η υπόθεση έχει την κωδική ονομασία «WEB OF DRUGS» και εγκέφαλοι θεωρούνται δύο άτομα ένας Έλληνας 72 ετών και ένας Αλβανός.

Είχαν στήσει δυο ομάδες που προμήθευε ή μια στην άλλη ναρκωτικά και από εκεί γεμιζαν με κοκαϊνη και κάνναβη το κέντρο της Ρόδου .Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή ορισμένων συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά επτά μέλη και σιγά σιγά οι συλλήψεις έφθασαν τον αριθμό 47 .

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η δικηγόρος τριών εκ των κατηγορουμένων κ.Μαρία Κρικοπούλου δηλώνει στο star.gr:


«Kαι οι τρεις εκ των 47 κατηγορουμένων που εκπροσωπώ δεν έχουν καμία σχέση με την οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση. Οι δυο εξ αυτών είναι άτομα εξαρτημένα από τις ναρκωτικές ουσίες και η οποιαδήποτε προμήθεια ουσιών έγινε για εξυπηρέτηση ιδίων αναγκών. Οι συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν αναφέρονται σε μεταξύ τους διακίνηση λαθραίου καπνού και όχι ναρκωτικών ουσιών. Ο τρίτος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με διακίνηση ουσιών και δεν είναι άτομο εξαρτημένο από τις ουσίες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *