ροή ειδήσεων

Οι ΕΔ προετοιμάζονται – Αιφνιδιαστική εκτέλεση βολών του ΣΞ σε όλη την επικράτεια

Θορυβήθηκαν οι Αλβανοί: «Πολεμικές προετοιμασίες!»



Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς σε όλο τον ελλαδικό χώρο, πραγματοποίησε ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με τον ατομικό οπλισμό, τα μέσ, και τα οπλικά συστήματα των Μονάδων του.


Η άριστη οργάνωση και διεξαγωγή των βολών, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και εκπαίδευσης, το ηθικό, τη διαθεσιμότητα των μέσων καθώς επίσης και την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού του Στρατού Ξηράς, ως μια ισχυρή δύναμη αποτροπής, αναφέρει με ανακοίνωση το ΓΕΣ.

Πρόκειται όμως απλά για ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια συνηθισμένων δράσεων του στρατού ξηράς ή για κάτι πιο σημαντικό;

Ταυτόχρονη εκτέλεση βολών από όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού δεν θυμόμαστε να έγινε ούτε πρόσφατα ούτε στο μακρινό παρελθόν τόσο μαζικά.

Σίγουρα η όλη κίνηση του ΓΕΣ αποσκοπεί στην αποστολή ισχυρού «μηνύματος» αποτροπής στην «απέναντι πλευρά» η οποία προκαλεί ασυστόλως εκτελώντας σαφές σχέδιο κατά της χώρας μας.


Πληροφορίες ελληνικού και τουρκικού τύπου μαζί με αποχρώσες ενδείξεις στο Αιγαίο που αφορούν τις αναβαθμισμένες τουρκικές μαζικές παραβιάσεις , μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα κάτι «μαγειρεύουν» οι νέο-οθωμανοί, ίσως μέχρι την επέτειο των Ιμίων.

Έχουν ένα φετίχ οι Τούρκοι με τις επετείους και τις χριστιανικές εορτές

Η ουσία όμως είναι ότι υπάρχει η αίσθηση στην Αθήνα ότι ο Ερντογάν πιθανόν ετοιμάζει «πρόκληση» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με το σύνθημα «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ και το οικονομικό πρόβλημα στην χώρα του, ημέρα με την ημέρα γίνεται ακόμα πιο απτό, με την λίρα να κινείται «καθοδικά».

Την ίδια στιγμή διεργασίες έχουμε και στην Κύπρο, μιας και την Παρασκευή θα έρθει για επίσκεψη ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ο Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα συζητήσει με «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και το φυσικό αέριο, ενώ πληροφορίες φέρουν ότι θα τους ενημερώσει πιθανόν για τις προκλήσεις που ετοιμάζει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με δεδομένο ότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό υπάρχει μεγάλη κρίση λόγω επικείμενων βουλευτικών εκλογών και συμφωνίας των Πρεσπών, σε συνδυασμό με την «ήπια» στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις λεκτικές προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων, ίσως δούμε κάτι ακόμα πιο «αναβαθμισμένο» από τους νέο-οθωμανούς, πιθανόν σε Δωδεκάνησα-Καστελόριζο, αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την απάντηση στους Τούρκους πάντως στο τέλος θα την δώσουν τελικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες έχουν γαλουχηθεί όλο αυτό το διάστημα με την ανάλογη φιλοσοφία «αποτροπής» των όποιων τουρκικών προκλήσεων, οι οποίες αναβαθμίζονται συνεχώς, ενδεικτικό του τι πιθανόν αναμένουμε από εδώ και στο εξής.

ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

«Πολεμικές προετοιμασίες» εμμέσως πλην σαφώς «βλέπει» ο αλβανικός τύπος, μετά την χθεσινή εκτέλεση βολών όλων των μονάδων του ελληνικού στρατού, η οποία «θορύβησε» εκτός τους Τούρκους και τους Αλβανούς, οι οποίοι μιλούν για ένταση στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ενώ σε λίγες ημέρες έχουμε και την «μαύρη» επέτειο των Ιμίων την οποία ίσως λέμε, οι Τούρκοι να μην την αφήσουν ανεκμετάλλευτη.

«Εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο!». Έλληνες στρατιώτες κατά χιλιάδες στο πεδίο της μάχης γράφει αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων,δείχνοντας «θορυβημένο» μιας και από χθες, οι ελληνικές χερσαίες δυνάμεις εκτελούν πρωτόγνωρη άσκηση εκτέλεσης βολών σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατευμάτων.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε κατάρτιση για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα των χερσαίων δυνάμεων τους σε περιπτώσεις έντασης, ενώ τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι αυτό οφείλεται στις πρόσφατες προκλήσεις με την Τουρκία.

Χιλιάδες στρατιώτες και μέλη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων διενεργούν βολές και ασκήσεις δράσης σε περιπτώσεις στρατιωτικής παρέμβασης», αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.











Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/1/19 05:40

    τι ψεματα και παραμυθια πουλάνε οι εκπροσωποι τυπου;
    τα ιδια κειμενακια ξανα και ξανα, ενω η πραγματικοτητα απεχει πολυ αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *